Kremlj odgovorio na optužbe da Rusija stvara "antizapadni savez" sa Severnom Korejom: Sve što oni rade usmereno je protiv nas

19.06.2024

16:22

0

Zapad je optužio Pjongjang da isporučuje oružje Moskvi kako bi pojačala snabdevanje oružjem zbog rata u Ukrajini

Kremlj odgovorio na optužbe da Rusija stvara "antizapadni savez" sa Severnom Korejom: Sve što oni rade usmereno je protiv nas
Copyright Profimedia

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da su optužbe o stvaranju antizapadnog saveza između Rusije i Severne Koreje "potpuno netačne".

- Praktično sve što oni rade je, na ovaj ili onaj način, usmereno protiv nas. A mi, naprotiv, gradimo odnose, posebno sa našim susedima. Ne protiv bilo koga, već u korist nas samih. U korist interesa naroda naše dve zemlje. Rusko-korejska saradnja nije usmerena protiv "trećih zemalja" - rekao je Peskov za list Izvestija, prenosi Tass.

Zapad je optužio Severnu Koreju da isporučuje oružje Rusiji kako bi pojačala snabdevanje oružjem zbog rata u Ukrajini.

Danas su Rusija i Severna Koreja potpisale Sveobuhvatni sporazum o strateškom partnerstvu nakon sastanka delegacija dve zemlje, kom su prisustvovali ruski predsednik Vladimir Putin i severnokorejski lider Kim Džong Un.

Kim je izjavio da su ovim sporazumom Rusija i Severna Koreja podigle svoje savezničke odnose na viši nivo.

Putin je u utorak stigao u posetu Severnoj Koreji, koju je poslednji put posetio 2000. godine. Kim je boravio u Rusiji od 12. do 17. septembra, kada je pozvao Putina da poseti Pjongjang.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike