Tinejdžer koji je izbo biskupa u Sidneju optužen za još dve stvari

14.06.2024

09:44

0

Nije zatražio kauciju i ostaje u pritvoru

Tinejdžer koji je izbo biskupa u Sidneju optužen za još dve stvari
Copyright Printscreen/YT

Tinejdžer iz Australije koji je optužen da je počinio teroristički čin nakon što je u aprilu izbo biskupa u crkvi u Sidneju suočava se sa dve dodatne optužbe, rečeno je u danas u sudu.

Tužilac je danas izjavio da je šesneaestogodišnjak takođe optužen za ranjavanje sa namerom da ubije biskupa Mar Mari Emanuela i ranjavanje sa namerom da nanese teške telesne povrede svešteniku, Isaku Rojelu.

AP Photo/ Mark Baker
 

Dvojica napadnutih sveštenika nisu u napadu 15. aprila u asirskoj pravoslavnoj crkvi zadobili povrede opasne po život, a napadač je uhapšen, podseća AP.

Prethodna optužba za vršenje terorističkog akta nosi moguću doživotnu kaznu zatvora, dok je za nove optužbe predviđena maksimalna kazna od 25 godina zatvora. Tinejdžer nije zatražio kauciju i ostaje u pritvoru.

Uhapšeno još šest dečaka

Policija je uhapsila još šest dečaka starosti 14 do 17 godina, za koje tvrdi da su deo grupe 16-godišnjaka, a snage bezbednosti su saopštile da su se maloletnici ''pridržavali religijski motivisane, nasilne ekstremističke ideologije“.

Oni su optuženi za niz krivičnih dela, uključujući zaveru radi učestvovanja ili planiranje terorističkog akta.

Profimedia
 

Policija je u četvrtak saopštila da je 29 osoba optuženo za nerede ispred crkve 15. aprila, a da se traga za ostalima koji su identifikovani na osnovu video snimaka. U neredima je povređen 51 policajac, a oštećena su 104 policijska vozila.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike