Ide li planeta ka trećem svetskom ratu? Evo šta Srbi misle o tome (ANKETA)

13.06.2024

18:03

0

Za portal 24sedam pričali su građani Beograda, ali i jedan Poljak koji se našao ispred poznatog tržnog centra i koji je bio voljan da iznese svoj stav

Ide li planeta ka trećem svetskom ratu? Evo šta Srbi misle o tome (ANKETA)
Copyright Profimedia

Situacija na bojnom polju u Ukrajini u poslednjih nekoliko meseci intenzivirala se dodatnim obećanjima Zapada o oružju koje može da pogodi ciljeve u Rusiji, što je znatno zakomplikovalo odnose nuklearnih sila.

Ubrzo zatim NATO je najavio sprovođenje najveće vojne vežbe do sada u Baltičkom moru, u kojoj učestvuju i tehnologije koje mogu da nose nuklearne bojeve glave.

Reagujući na to, Rusija je izvela nove nuklearne vežbe sa Belorusijom, ali je ruski lider odbacio mogućnost da će doći do njegove upotrebe, jer "Moskva nema razlog da ga upotrebi". U isto vreme, najavio je moguću promenu ruske nuklearne doktrine.

Za to vreme, brodovi ruske mornarice stacionirali su se kod Kube, ali je Rusija još jednom ponovila da nema razloga za zabrinutost i da je njihova lokacija očekivana s obzirom na vojne vežbe koje je održala sa Kubom i Venecuelom prošle sedmice.

Sve veći broj zapadnih zvaničnika pričao je u poslednjih nekoliko meseci o mogućnosti rata većih razmera i planetarnog sukoba, dok je zvanična Moskva redovno odbacivala spekulacije da će napasti ijednu drugu državu, naglašavajući i da će se braniti ukoliko bude napadnuta.

Tim povodom za portal 24sedam pričali su građani Beograda, ali i jedan Poljak koji se našao ispred poznatog tržnog centra i koji je bio voljan da iznese svoj stav.

- O tom svetskom ratu se već toliko priča da stvarno počinje da biva zabrinjavajuće neće li neka budala da krene - kazala je ona.

Odgovarajući na pitanje "Ko bi mogao da ima koristi od svetskog rata?", drugi sugrađanin je rekao da je uveren da bi to moglo da korsti samo državnicima, dok su ostali jednoglasno kazali da to ne bi koristilo nikome.

Na treće pitanje, "Smatrate li da Bajden podstiče planetarni sukob zbog straha da će izgubiti na izborima od Trampa?", takođe je bilo kreativnih odgovora, a posebno se izdvojio naredni.

- Pitanje je da li on zna o čemu priča i šta hoće. Čovek više nije u funkciji - rekao je jedan Beograđanin.

U donjem snimku možete poslušati sve odgovore naših građana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike