Fico dobija doživotno obezbeđenje: Odluka usledila nakon atentata na slovačkog premijera!

12.06.2024

19:12

0

Fico dobija doživotno obezbeđenje

Fico dobija doživotno obezbeđenje: Odluka usledila nakon atentata na slovačkog premijera!
Robert Fico - Copyright Profimedia

Vlada Slovačke odobrila je paket mera za osiguranje bezbednosti vladinih zvaničnika, uključujući doživotnu ličnu bezbednost bivših predsednika, premijera i predsednika parlamenta.

Ova odluka usledila je nakon nedavnog atentata na premijera Roberta Fica.

- Po završetku svojih funkcija, policija će osigurati doživotnu ličnu bezbednost predsednicima Slovačke, kao i predsednicima parlamenata i šefovima vlada, koji su obavljali svoje funkcije najmanje dva puna mandata - navodi se u relevantnom dokumentu.

AP Photo/Petr David Josek
 

Štaviše, nove mere zabranjuju masovne demonstracije u blizini kancelarije predsednika, zgrada u kojima se održavaju sednice vlade i privatnih rezidencija slovačkih političara. U dokumentu se navodi da će, takođe, biti pojačane mere bezbednosti lidera opozicionih frakcija u slovačkom parlamentu, piše RIA.

Atentat na Roberta Fica izvršen je 15. maja kada je naoružani muškarac u njega ispalio više metaka iz neposredne blizine dok je pozdravljao pristalice nakon sastanka kabineta u gradu Handlova.

Naoružani napadač je optužen za pokušaj ubistva s predumišljajem. Slovački političari opisali su napad kao "politički motivisan" pokušaj ubistva.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike