Među spašenim taocima i devojka o kojoj su svi brujali 7. oktobra: Vikala "Nemojte da me ubijete" dok su je odvozili na motoru (VIDEO)

08.06.2024

14:13

0

Već se našla sa ocem, a prema snimcima i fotografijama, deluje da je u dobrom fizičkom stanju i da je nepovređena

Među spašenim taocima i devojka o kojoj su svi brujali 7. oktobra: Vikala "Nemojte da me ubijete" dok su je odvozili na motoru (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter

Dvadesetpetogodišnja Izraelka koju je Hamas kidnapovao 7. oktobra 2023. i čija je otmica dokumentovana u dramatičnom snimku spašena je posle osam meseci zarobljeništva.

Nou Argamani oteo je Hamas tokom masakra na muzičkom festivalu u Reimu, u okviru šireg napada Hamasa na Izrael 2023. godine.

U jednom od prvih Hamasovih video-snimaka o masakru Noa se vidi na motociklu sa otmičarem dok je vikala: "Nemoj da me ubijete!"

 

 

Za to vreme pružala je ruke kao momku Avinatanu Oru, koji je takođe kidnapovan.

Snimak njene otmice postao je simbol talačke krize i doveo do toga da je Argamani opisana kao "lice talaca muzičkog festivala Nova".

Dok su drugi taoci oslobađani tokom primirja u novembru 2023. godine, Argamani je ostala u zarobljeništvu sve do 8. juna 2024, kada je saopšteno da su je spasile Izraelske odbrambene snage tokom operacije u Gazi.

Ubrzo zatim na društvenim mrežama pojavio se snimak i fotografija devojke koja se već našla sa svojim ocem i koja je, sudeći prema materijalu, u dobrom fizičkom stanju i nepovređena.

Na jednoj lokaciji je spasena Argamani, dok su preostalih troje otetih Izraelaca spaseni iz drugog objekta.

Almog Meir Jan, star 21 godinu, pušten je iz vojne službe tri meseca pre nego što je otet sa istog festivala.

Odatle je odveden i pripadnik obezbeđenja Andrej Kozlov, a u Izrael se preselio godinu i po dana pre otmice.

Četvrti je Šlomi Ziv star 40 godina koji je takođe radio kao obezbeđenje na žurci, a tamo je otišao sa jednim drugom i rođakom supruge koji su ubijeni u napadu.

Prema prvim lekarskim nalazima, svi spaseni taoci su u dobrom stanju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike