Ko je premijerka Danske koja je napadnuta u Kopenhagenu? Obavljala nekoliko važnih funkcija, poznata po strogoj imigracionoj politici

07.06.2024

22:12

0

Danska novinska agencija Ricau prenela je da je napadač uhapšen posle incidenta

Ko je premijerka Danske koja je napadnuta u Kopenhagenu? Obavljala nekoliko važnih funkcija, poznata po strogoj imigracionoj politici
Danska premijerka Mete Frederiksen - Copyright Profimedia

Danska premijerka Mete Frederiksen nalazi se u stanju šoka nakon što ju je večeras napao i udario muškarac u centralnom delu Kopenhagena, saopštili su policija i kancelarija premijerke.

Nije jasno da li je Frederiksenova povređena tokom napada, navodi Rojters.

Danska novinska agencija Ricau prenela je da je napadač uhapšen posle incidenta.

Mete Frederiksen je danska političarka koja je od 2019. godine premijerka Danske. Rođena je 19. novembra 1977. godine u Aalborgu, Danska. Članica je Socijaldemokratske stranke (Socialdemokratiet) i postala je najmlađa premijerka u istoriji Danske kada je preuzela dužnost.

 

 

Frederiksenova je započela svoju političku karijeru u mladosti i postala je poslanica u danskom parlamentu (Folketing) 2001. godine. Pre nego što je postala premijerka, obavljala je nekoliko važnih funkcija, uključujući ministra za zapošljavanje i ministra pravde.

Kao premijerka, Frederiksenova je bila poznata po svojoj strogoj imigracionoj politici, kao i po merama koje je njena vlada preduzimala tokom pandemije COVID-19.

Njeno liderstvo i politike često su bile predmet rasprava i kontroverzi, ali je i dalje ostala ključna figura u danskoj politici.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike