Snimak udara američkih raketa na Rusiju! Strašno razaranje kod Belgoroda, Kremlj poslao upozorenje (VIDEO)

04.06.2024

08:53 >> 13:27

0

Na fotografijama i snimku nakon napada, za koji se veruje da se dogodio u nedelju, vide se vozila u plamenu i dim

Snimak udara američkih raketa na Rusiju! Strašno razaranje kod Belgoroda, Kremlj poslao upozorenje (VIDEO)
Copyright Printscreen/ Twitter

Ukrajinske trupe su upotrebile rakete HIMARS, dobijene od SAD, za uništavanje naprednog sistema protivvazdušne odbrane (PVO) unutar teritorije Rusije, a ubrzo se na društvenim mrežama pojavio i prvi snimak udara.

Kako je ranije objavio Dejli telegraf, a prema izveštajima, pogođen je PVO sistem u ruskom gradu Belgorodu koji je bio opremljen raketama zemlja-vazduh S-300 ili S-400.

Pretpostavlja se da je nekoliko projektila pogodilo instalaciju protivvazdušne odbrane u ruskom gradu Belgorodu koja je bila opremljena raketama zemlja-vazduh S-300/400.

Na fotografijama i snimku nakon napada, za koji se veruje da se dogodio u nedelju, vide se vozila u plamenu i dim.

Britanski list navodi da je Kremlj upozorio Vašington da će SAD iskusiti "fatalne posledice" zbog podrške Kijevu u izvođenju napada preko ukrajinsko-ruske granice.

Ispaljeno 100 raketa na Bolgorodsku oblast

U protekla 24 sata, ukrajinska vojska je ispalila oko 100 granata na teritoriju Belgorodske oblasti usled čega je jedan čovek poginuo, a jedan je povređen, izjavio je danas na Telegram kanalu guverner tog regiona Vjačeslav Gladkov.

Prema njegovim rečima, 3. juna su ispaljene 93 granate u osam okruga regiona, sedam eksplozivnih naprava bačeno je sa dronova, a zabeleženi su i napadi sa 34 drona, prenosi Ria novosti.

U Belgorodskoj oblasti na 16 naselja ispaljeno je 12 dronova kamikaza i pet eksplozivnih naprava.

Od 11. aprila 2022. godine uspostavljen je visok (žuti) nivo opasnosti od terorizma širom Belgorodske oblasti. Potreba za tim izazvana je zaoštravanjem situacije na ukrajinsko-ruskoj granici i pojačanom aktivnošću ukrajinske vojske u pograničnim oblastima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike