"Bolje ne budite ruskog medveda": Duma upozorava Zapad da ne prelazi crvene linije

03.06.2024

22:55

0

Kolektivni Zapad danas ni ne shvata da što više bude testirao strpljenje naše zemlje, to će udarac biti jači - upozorila je Frolova

"Bolje ne budite ruskog medveda": Duma upozorava Zapad da ne prelazi crvene linije
Copyright AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Poslanik Državne dume Rusije Tamara Frolova prokomentarisala je odluku Holandije da dozvoli Ukrajini da koristi holandske avione F-16 za napade na rusku teritoriju, savetujući im "da ne bude ruskog medveda".

- Bolje je ne buditi ruskog medveda! Kolektivni Zapad danas ni ne shvata da što više bude testirao strpljenje naše zemlje, to će udarac biti jači! Ludaci, slušajte, Rusi dugo trpe, ali udaraju jako - upozorila je Frolova.

Ona je podsetila na bivšeg nemačkog kancelara Ota fon Bizmarka, koji je, kako je rekla, za razliku od svojih holandskih savremenika mnogo bolje poznavao Ruse i u potpunosti shvatao posledice nepromišljenih koraka protiv Rusije.

AP Photo/Alexander Zemlianichenko
 

- Ne treba ni govoriti o ukrajinskim marionetama u rukama Zapada. Ali kada situacija prelazi u direktnu pretnju po civile naše zemlje, onda je to već prelazak "crvene linije" - dodala je Frolova.

Podsećamo, oko 10 evropskih zemalja je odobrilo Ukrajini da izvvodi napade njihovim oružjem na rusku teritoriju: Velika Britanija, Francuska, Poljska, Švedska, Češka, Finska, Holandija i baltičke države - Litvanija, Letonija, Estonija. Međutim, ministri odbrane zemalja Evropske unije, iako su većali o ovom pitanju, nisu mogli da postignu konsenzus. Protiv su, recimo, Mađarska, Španija, Italija i druge.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov je izjavio da predsednik i vojska znaju mogući odgovor Rusije na napade na njenu teritoriju i preduzimaju odgovarajuće kontramere, dok je Vladimir Putin poručio da predstavnici zemalja NATO-a, posebno u Evropi, moraju biti svesni sa čime se igraju.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike