Gradić na Kosta Bravi puca po šavovima! Prelomni trenutak je bio zavezani mladoženja za banderu: Ne mogu nositi kostime genitalija

31.05.2024

23:50

0

Autor: M. Vu.

Stotinak kilometara severoistočno od Barselone, vlasti su uvele kazne za sve koji na javnim mestima budu u kostimima s prikazom genitalija

Gradić na Kosta Bravi puca po šavovima! Prelomni trenutak je bio zavezani mladoženja za banderu: Ne mogu nositi kostime genitalija
Platja d‘Aro - Copyright Profimedia

Turisti koji su došli da proslave svoje momačko i devojačko veče u poznatom španskom letovalištu mogli bi uskoro da se suoče sa velikim kaznama ako prekorače granicu zabave, piše CNN. Stotinak kilometara severoistočno od Barselone, u mestu Plaja d'Aro na Kosta Bravi, vlasti su uvele kazne za sve koji na javnim mestima budu u kostimima s prikazom genitalija ili sa sobom nose seks lutke.

Šef gradske policije je na konferenciji za novinare kao primer naveo situaciju u kojoj je mladoženja bio zalepljen za banderu dok su mu prijatelji puštali glasnu muziku i pevali do kasno u noć, što je nerviralo meštane.

- Ovakve aktivnosti nisu samo slučaj za Platja d‘Aro. Svaki grad bi trebao odlučiti kako će to promeniti", rekao je glasnogovornik gradske vijećnice.

 

 

Pojedinci bi mogli biti kažnjeni sa 750 evra za „pojavljivanje na ulici ili u javnom prostoru bez odeće, ili samo u donjem vešu, ili za nošenje odeće ili dodataka koji predstavljaju ljudske genitalije, ili sa lutkama seksualne prirode“, dodao je on.

Veće kazne se kreću i do 1.500 evra, koje se mogu izreći i za asocijalno ponašanje koje uznemirava javnost. Nove mere takođe zabranjuju izlazak bez košulje ili nošenje samo bikinija u urbanim sredinama koje nisu pored plaže, dodao je portparol. Oni će stupiti na snagu krajem juna.

Platja d'Aro ima populaciju od 12.500 stanovnika, ali tokom leta privlači oko 150.000 posetilaca dnevno. Gradsko veće je ove nedelje odobrilo nove kazne i saopštilo da će angažovati još policije da ih sprovede. Policija će izreći novčanu kaznu, ali navodni prekršioci mogu da ulože žalbu i neće morati da plate na licu mesta, rekao je portparol gradske skupštine.

 

 

Gradska policija biće pojačana tokom šestomesečne turističke sezone, koja uključuje proleće i rano leto kada su zakazana mnoga venčanja - kao i momačke i devojačke večeri koje im prethode.

Posetioci neprimerenog ponašanja dolaze iz cele Španije i šire, tvrdi portparol. U akciju unapređenja suživota sa turistima u gradu, Gradska kuća planira da uključi i vlasnike lokalnih hotela, turističkih smeštaja, barova i restorana.

Španija se suočava sa sve većim brojem protesta zbog prevelikog turizma.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike