Holanđanima je turista "preko glave": U Amsterdamu zabranjena izgradnja novih hotela - počinje borba protiv masovnog turizma!

17.04.2024

23:44

0

Grad aktivno pokušava da ograniči broj turista, koji se uvećava za milione gostiju na godišnjem nivou, uglavnom zbog takozvanog seks turizma u "Kvartu crvenih fenjera"

Holanđanima je turista "preko glave": U Amsterdamu zabranjena izgradnja novih hotela - počinje borba protiv masovnog turizma!
Amsterdam - Copyright Profimedia

Glavni grad Holandije Amsterdam više neće lako dopuštati izgradnju novih hotelskih zgrada, što je deo borbe protiv masovnog turizma, saopštila je danas gradska vlast.

Amsterdamska uprava ističe da je tu odluku donela kako bi grad bio što prikladniji za život za stanovnika i posetioca, preneo je Rojters.

- To znači da neće biti preobimnog turizma, novih hotela i ne više od 20 miliona noćenja turista u hotelima godišnje - navodi se u saopštenju.

Agencija napominje da bi novi hotel u Amsterdamu mogao da bude izgrađen samo ako bude zatvoren drugi hotel, ako se broj mesta za spavanje ne poveća i ako novi hotel ponudi bolje uslove.

Pravilo se ne odnosi na nove hotele koji su već dobili dozvolu. Grad aktivno pokušava da ograniči broj turista, koji se uvećava za milione gostiju na godišnjem nivou, uglavnom zbog takozvanog seks turizma u "Kvartu crvenih fenjera" i liberalne konzumacije lakih droga, navodi Rojters.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike