Oliviju (28) umalo da pokosi virus kojim se zarazila na destinaciji koju Srbi vole! Agonija počela još u povratku kući

31.05.2024

12:26

0

Autor: 24sedam

Njen partner je povraćao šest puta, dok je ona osećala mučninu i imala dijareju

Oliviju (28) umalo da pokosi virus kojim se zarazila na destinaciji koju Srbi vole! Agonija počela još u povratku kući
Copyright Profimedia

Olivija Hartli (28) tvrdi da je malo falilo da prošlog septembra umre nakon što se vratila kući sa odmora u Huragdi u Egiptu.

Naime, ona se na tom odmoru, na kom je bila sa svojim verenikom Tomasom Vinom (31), kako tvrdi, zarazila hepatitisom A, a za sve krivi osoblje koje, kako kaže, "nije opralo ruke", piše "The Sun".

Na putu prema kući, a živi u Klitorpsu u Linkolnširu, njen partner je, kako je ispričala, povraćao šest puta, dok je ona osećala mučninu i imala dijareju 48 sati nakon povratka kući.

Profimedia
 

Imala je takve nagone zbog kojih nije mogla da zadrži hranu ili vodu, pa je potom hospitalizovana zbog dehidratacije, kada su joj lekari rekli da je funkcija njenih bubrega i jetre nenormalna.

Lekari su rekli Oliviji da je najverovatnije zaražena hepatitisom A – infekcijom jetre koja se širi izmetom zaražene osobe. Upravo zbog toga, ona je sigurna da se zarazila u hotelu, tvrdeći da je higijena hrane u odmaralištu užasna. Zbog ozbiljnosti njenog stanja, lekari su je upozoravali da će možda morati da se podvrgne transplantaciji jetre, ako se ono ne poboljša.

Rizik i dalje postoji

Srećom, Olivija se oporavila - ali još uvek pati od posledica povrede jetre i bubrega, ali je i dalje zabrinuta da će joj možda biti potrebna transplantacija u budućnosti.

- Ptica je bilo svuda, hrana je stajala dugo, dugo, samo su sipali novu hranu na staru koja je bila napolju satima. Poslednjeg dana i ja i moj verenik smo imali pomalo bol u stomaku. U avionu na putu ka kući, moj partner je povraćao oko šest puta - kaže ona i dodaje:

- Bila sam dobro sve dok nisam došla kući. Tada sam poče da povraćam i imala sam dijareju. Onda sam došala do tačke u kojoj nisam mogala da zadržim nikakvu tečnost. Samo sam sve povraćala. Imala sam užasne bolove u stomaku.

Profimedia
 

Kaže kako je razmišljala o najgorem.

- Bilo je to veoma strašno vreme. Niko nije mogao u potpunosti da se složi oko plana lečenja. Osećala sam se veoma ranjivo. Uplašila sam se da ću umreti. Pitala sam da li mogu da idem kući, a oni su rekli ne, ako dođe do otkazivanja organa, nećete stići do Lidsa, bilo je veoma ozbiljno - kaže ona.

Nakon tri dana provedena u bolnici, Olivija je otpuštena, i tvrdi da je zbog oštećenja jetre i bubrega imala bolove u zglobovima i umor.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike