Drama u avionu! Putnici ugledali da dim kulja iz krila neposredno pre poletanja (VIDEO)

28.05.2024

15:26

0

Kad su krenuli ka pisti, motor je planuo

Drama u avionu! Putnici ugledali da dim kulja iz krila neposredno pre poletanja (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/WorldviewFeed

Posada aviona Erbas A320 avio-kompanije United Airlines (UA) morala je da prekine poletanje zbog požara u jednom od motora.

Avion sa registracijom N459UA trebalo je 27. maja da obavi let UA2091 iz Čikaga (ORD) za Sijetl (SEA). Dok su išli ka pisti aerodroma O'Hare, putnici i posada su primetili crni dim oko levog motora IAE V2527-A5.

Piloti su odmah odlučili da prekinu poletanje i vratili su avion nazad ka terminalu. Na društvenim mrežama su se pojavili video-snimci i fotografije koje prikazuju brojna vozila hitnih službi oko aviona.

Svih 148 putnika i pet članova posade ostali su nepovređeni. "Aero Time" je preneo da su svi putnici premešteni na alternativne letove ka Sijetlu i da nije bilo velikih poremećaja u avio-saobraćaju.

Požar i dim iz motora su prijavljeni oko 14.00 časova. Savezna uprava za civilno vazduhoplovstvo (FAA) i kratko vreme je zabranila sva sletanja na aerodromu u Čikagu, a saobraćaj je ponovo uspostavljen u 14.45 po lokalnom vremenu.

Avion N459UA je 24 godine star Erbas A320 koji je prvi put isporučen United Airlinesu 2000. godine, prema podacima sa "Planespotters". Prema informacijama sa "FlightRadar24", avion je kasnije tokom dana poleteo za Sijetl.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike