Zoraja umrla jer je to sama htela: Dečko otkrio njenu poslednju želju pred smrt, ostvarila joj se!

27.05.2024

23:30

0

Mlada Holanđanka je bila veoma otvorena i iskrena kada je zatražila pomoć pri umiranju i zahvalna na prilici da umre uz pomoć eutanazije s obzirom na njeno loše psihičko stanje

Zoraja umrla jer je to sama htela: Dečko otkrio njenu poslednju želju pred smrt, ostvarila joj se!
Copyright Društvene mreže

Momak Zoraje ter Bek, koja je umrla po sopstvenoj želji a uz pomoć eutanazije 22. maja, podelio je sa svima njenu poslednju želju.

Poslednja Zorajina želja je bila da objava o njenoj smrti glasi ovako: "Zoraja je preminula danas u 13.25 časova. Otišla je da spava".

"Sada je tiho, nema više tekstova, tvitova, nejasnog šizenja. A, ja? Tužan sam, ali i srećan u isto vreme. Žao mi je što to nedostaje, ali ima toliko razumevanja da me tuga ne muči. Srećan sam jer joj se ostvarila želja koju je najviše želela i kojoj se nadala. Da zaspi zauvek", rekao je njen momak.

Preentskrin/Iks/@ToK_ScienceTree
 

Takođe, još jedna njena želja je uslišena a to je da da "ostavi svoje najmilije na miru i da prođe bez reakcije javnosti".

"Razumem strahove koje neki ljudi sa invaliditetom imaju u vezi sa asistiranim umiranjem i zabrinutost oko samog umiranja. Ali, u Holandiji ovaj zakon imamo više od 20 godina. Bezbedno je, ali je dug i komplikovan proces", rekla je Zoraja u svojoj objavi ranije.

Mlada Holanđanka je bila veoma otvorena i iskrena kada je zatražila pomoć pri umiranju i zahvalna na prilici da umre uz pomoć eutanazije s ozbirom na njeno loše psihičko stanje.

 

 

Stanovnicima ove zemlje omougućeno je pravo na eutanaziju ukoliko ne postoji mogućnost da se pshičko stanje "poboljša" i ako pacijent prolazi kroz "veliku patnju". Upravo u takvom, bezizlaznom stanju, bila je Zoraja pred smrt a kako je rekla "da je ostala živa nastavila bi da se samopovređuje i da ima samoubilačke namere".

Zoraja Ter Bek, bolovala je od depresije, autizama i graničnog poremećaja ličnosti zbog čega je odlučila da svoj život okonča eutanazijom.

Holandija je bila prva zemlja na svetu koja je legalizovala samoubistvo još davne 2001. godine. U 2022. godini u zemlji je bilo 8.720 smrtnih slučajeva usled eutanazije, što predstavlja 5 odsto svih smrtnih slučajeva tamo, što je povećanje za 4 odsto u odnosu na godinu ranije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike