Širom Ukrajine vazdušna uzbuna! Žestoko granatiran Harkov - 12 ubijenih i oko 40 ranjenih u hipermarketu!

26.05.2024

07:10 >> 09:34

0

Sa druge strane, saopštava Kremlj, u Belgorodu su ubijene tri osobe, a deset povređeno, posle raketnog napada vojske Ukrajine.

Širom Ukrajine vazdušna uzbuna! Žestoko granatiran Harkov - 12 ubijenih i oko 40 ranjenih u hipermarketu!
Copyright Profimedia

U Ukrajini je objavljena vazdušna uzbuna zbog poletanja MiG-31K sa aerodroma Savasleika u Ruskoj Federaciji, objavilo je ukrajinsko vazduhoplovstvo. 

U gradu Žmerinka od pada ruskih dronova oštećene su tri četvorospratnice, sedam privatnih stambenih zgrada i šest putničkih automobila, javila je Državna služba za vanredne situacije

Saopšteno je da su tri osobe povređene a da je iz stanova evakuisano 40 ljudi.

Lokalne vlasti su prethodno saopštile da su ruske snage  granatirale hipermarket u Harkovu i da je poginulo najamanje 12 osoba,  a da je više od 40 ranjeno. Sa druge strane, saopštava Kremlj, u Belgorodu su ubijene tri osobe, a deset povređeno, posle raketnog napada vojske Ukrajine.

Mađarska je blokirala isplatu ruskog novca za kupovinu oružja za Ukrajinu, navodi Fajnenšal tajms. Reč je o 190 miliona dolara.

Broj poginulih u ruskom vazdušnom napadu na hipermarket "Epicentar" u Harkovu, na severoistoku Ukrajine, povećan je na 12, a povređene su 43 osobe, saopštilo je tužilaštvo Harkovske oblasti.

Istovremeno, broj povređenih u ruskom napadu na centar Harkova povećan je na 25, prenosi Interfaks Ukrajina. Ukrajinski mediji preneli su da su ruske snage u subotu nekoliko puta granatirale Harkov.

Tri osobe su lakše povređene noćas u ruskom napadu na stambenu zgradu u Viničkoj oblasti na jugozapadu Ukrajine, saopštio je načelnik regionalne vojne uprave Serhij Borzov, prenosi Unian.

Agencija navodi da su ruske snage tokom protekle noći napale Ukrajinu dronovima i projektilima "Kinžal".

Nakon udara ruskih snaga na prodavnicu, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je pozvao svetske lidere da obezbede veću zaštitu od vazdušnih napada.

Sa druge strane, ruski grad Belgorod pretrpeo je raketni napad u kojem su tri osobe poginule, a 10 je povređeno, saopštio je gubernator Vječeslav Glatkov.. 

Takođe, mediji navode da je vojska Ukrajine u Donjecku navodi oborila još jedan, osmi po redu u proteklih 20 dana, ruski avion Su-25, što je potvrdio i Zelenski.

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RTS

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike