Ministarka odbrane Španije: U Gazi se dešava "pravi genocid"

25.05.2024

21:53

0

Margarita Robles je to rekla u intervjuu za televiziju TVE, što predstavlja nastavak sve gorih odnosa između Izraela i Španije

Ministarka odbrane Španije: U Gazi se dešava "pravi genocid"
Copyright Profimedia

Španska ministarka odbrane Margarita Robles izjavila je danas da se u Gazi dešava "pravi genocid".


Robles je to rekla u intervjuu za televiziju TVE, što predstavlja nastavak sve gorih odnosa između Izraela i Španije, nakon odluke Madrida da prizna palestinsku državu, prenosi Tajms of Izrael.

Irska, Norveška i Španija saopštile su u sredu da će priznati palestinsku državu 28. maja da bi se osigurao prekid izraelske ofanzive na Pojas Gaze i oživljavanje mirovnih pregovora koji su zaustavljeni pre jedne decenije.

Španija zahteva od Izraela da se pridržava presude Međunarodnog suda pravde

Španska vlada zahteva od Izraela da se povinuje nalogu najvišeg suda UN da odmah prekine bombardovanje i ofanzivu na grad Rafu u Gazi.

Naglašava se da je presuda Međunarodnog suda pravde pravno obavezujuća.

Preentscreen/Iks/@RJLetsGo
 

"Mere koje je odredio MSP su obavezne. Izrael mora da ih poštuje. Isto važi i za prekid vatre, oslobađanje talaca i pristup humanitarnoj pomoći Gazi", napisao je španski ministar spoljnih poslova Hoze Manuel Albares na mreži

Vafa u novom izveštaju: Najmanje 46 poginulih u poslednja 24 sata

Najnoviji izveštaj lokalnih palestinskih zdravstvenih institucija ukazuje da je u izraelskim napadima širom Pojasa Gaze poginulo najmanje 46 Palestinaca u poslednja 24 sata, dok je ranjeno više od 130 civila. 

U ranijem izveštaju je navedeno da je poginulo 30 civila.

Spasilačke i ekipe hitne pomoći i dalje ne mogu da dođu do mnogih ranjenih i tela koja su zatrpana u ruševinama, piše palestinska novinska agencija Vafa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike