Sirski priznao teško stanje na frontu: Najžešće borbe vode se u DNR

23.05.2024

23:33

0

Aleksandar Sirski je takođe priznao i da je situacija u okolini Kislovke i na Kupjanskom pravcu teška po ukrajinsku vojsku

Sirski priznao teško stanje na frontu: Najžešće borbe vode se u DNR
Ukrajinska vojska je u ozbiljnom probelmu - Copyright Profimedia

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine general Aleksandar Sirski, saopštio je da se najžešće borbe na frontu trenutno vode na teritoriji Donjecke Narodne Republike.

"Najintenzivnije i najteže borbe se nastavljaju na Pokrovskom i Kurahovskom pravcu", napisao je Sirski na svojoj fejsbuk stranici.

On je naveo da se žestoke borbe vode u okolini Ivanovskog i na periferiji Časovog Jara, ali da je njihov intenzitet manji od borbi u DNR.

Ukrainian Presidential Press Office via AP

 

Sirski je takođe priznao i da je situacija u okolini Kislovke i na Kupjanskom pravcu teška po ukrajinsku vojsku, a naveo je i da ukrajinske snage izvode "defanzivne akcije" u Harkovskoj oblasti.

Podsećanja radi, Oružane snage RF su 10. maja pokrenule ofanzivna dejstva na severu Harkovske oblasti, a do sada je oslobođen veći broj manjih naselja i napravljen je prodor od 5 do 10 km u dubinu teritorije pod ukrajinskom kontrolom.

Kao odgovor na to, komanda ukrajinske vojske naredila je hitno prebacivanje dodatnih rezervi i to sa drugih delova fronta, na kojima je zbog toga ukrajinska linija odbrane oslabljena.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike