U nesreći u fabrici šećera u Tanzaniji nastradalo 11 ljudi! Povređene dve osobe

23.05.2024

23:58

0

Povređene osobe su na lečenju u bolnici u administrativnoj prestonici Dodomi

U nesreći u fabrici šećera u Tanzaniji nastradalo 11 ljudi! Povređene dve osobe
Ilustracija - Copyright Profimedia

U nesreći u fabrici šećera u Tanzaniji danas je stradalo 11 osoba, uključujući tri strana državljana, a dve osobe su povređene, saopštila je policija.

Incident se dogodio pred zoru dok su se tehničari u privatnoj fabrici šećera Mtibva na istoku Tanzanije spremali da, nakon pauze, ponovo pokrenu proizvodnju, rekao je za Rojters Aleks Mkama, policijski komandant regiona Morogoro.

Profimedia
 

On nije izneo detalje, ali su lokalni mediji izvestili da je do nesreće došlo nakon eksplozije parne cevi.

Mkama je rekao da je policija pronašla tela 11 muškaraca, a da su dve povređene osobe na lečenju u bolnici u administrativnoj prestonici Dodomi.

Dodao je da su među nastradalima i državljani Kenije, Indije i Brazila. Mkama je napomenuo da se očekuje da će tim stručnjaka istražiti uzrok nesreće i izneti detalje nesreće.

Profimedia
 

 

Mtibva Sugar je jedna od najvažnijih fabrika šećera u ovoj istočnoafričkoj naciji, koja proizvodi u proseku 70.000 metričkih tona šećera godišnje, prema vladinim podacima.

Tanzanija je proizvela više od 460.000 tona šećera tokom 2022-2023. poljoprivredne godine usred sve veće potražnje za domaću i industrijsku upotrebu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike