Zaharova predložila Americi da napadne sopstvenu ambasadu u Moskvi: Dala im i adresu

23.05.2024

17:40

0

"Ako su vam potrebni detalji o floti američkih diplomata, obratite se Odeljenju državnog protokola Ministarstva spoljnih poslova Rusije", poručila je Zaharova

Zaharova predložila Americi da napadne sopstvenu ambasadu u Moskvi: Dala im i adresu
Copyright Profimedia

Zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na Telegram kanalu je kao primarnu metu ukazala na Ambasadu SAD u Ruskoj Federaciji, odgovarajući na poziv američkog kongresmena Majkla Mekola da dozvoli Ukrajini da izvrši udare duboko na rusku teritoriju.

Ranije je šef komiteta Predstavničkog doma za spoljne poslove SAD Majkl Mekol, pozivajući američkog državnog sekretara Entonija Blinkena da ukine zabranu Kijevu da američkim oružjem udara na rusku teritoriju, pokazao mapu ruske teritorije sa površinom koje bi mogle biti pokrivene raketama ATACMS koje isporučuju SAD, odgovarajući na video objavljen na veb-sajtu TV kanala C-SPAN.

- Objavljujem za Majkla Mekola adresu "ruskog zaleđa", na kom prvo treba da se radi: Moskva, Trg Donjecke Narodne Republike, 1, zgrada 1-9 (ambasada SAD) - napisala je Zaharova.

Ona je dodala da „ako su vam potrebni detalji o floti američkih diplomata, obratite se Odeljenju državnog protokola Ministarstva spoljnih poslova Rusije“.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike