Poslanici se potukli u parlamentu: Kamera snimila skoro sve, jedan tvrdi da je udaren kolenom u glavu (VIDEO)

21.05.2024

19:10

0

Borba se vidi u snimku, ali ne i udarac u nos

Poslanici se potukli u parlamentu: Kamera snimila skoro sve, jedan tvrdi da je udaren kolenom u glavu (VIDEO)
Copyright Printscreen Youtube/Antena 3 CNN

U rumunskom parlamentu u utorak je došlo do ozbiljnog incidenta kada je poslanik PNL-a Florin Roman izjavio da ga je bivši kolega iz stranke, sada nezavisni poslanik Dan Vilčeanu, udario kolenom u nos ispred plenumske sale.

Prema izveštaju rumunskog portala Libertatea, Vilčeanu, koji je bio ministar finansija, napao je Romana nakon verbalne rasprave.

Roman je na Fejsbuku naveo da je kritikovao Vilčeana zbog kršenja pravilnika, jer je prisustvovao sastanku PNL grupe, što je dovelo do svađe.

Tokom rasprave Vilčeanu ga je fizički izbacio iz sale, a potom ga, prema Romanovim rečima, napao i izvan plenuma udarcem kolenom.

Predsednik PNL-a Nicolae Čjuka osudio je nasilje i zatražio od rukovodstva parlamenta da preduzme mere protiv Vilčeana. Istakao je da je napad na Romana neprihvatljiv i da pokazuje nedostatak moralnog ponašanja.

Vilčeanu je, u izjavi za Libertateu, priznao da je došlo do verbalne svađe i da je fizički izbacio Romana iz sale, ali je negirao da ga je udario kolenom.

Bezbednosne kamere su zabeležile trenutak kada Vilčeanu hvata Romana za ramena, ali udarac kolenom nije zabeležen.

Izvršni biro PNL-a izglasao je 3. jula 2023. godine isključenje Vilčeana iz stranke, navodno zbog kritika na račun stranačkog rukovodstva. Predlog za isključenje mora da potvrdi Nacionalni savet PNL-a. U oktobru 2023. godine Vilčeanu je obavestio rukovodstvo parlamenta da još nije formalno isključen iz stranke, jer predlog nije potvrđen.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike