Pucali na decu, doktore i novinare bez milosti! U napadu Izraela na Zapadnoj obali sedmoro ubijenih, među njima i dečak (VIDEO)

21.05.2024

17:24

0

Teror na okupiranoj teritoriji intenzivirao se od napada 7. oktobra

Pucali na decu, doktore i novinare bez milosti! U napadu Izraela na Zapadnoj obali sedmoro ubijenih, među njima i dečak (VIDEO)
Copyright Profimedia

Prema palestinskim vlastima, broj poginulih u "raciji" izraelskih snaga u gradu Dženinu na Zapadnoj obali porastao je na sedam, dok je devet osoba povređeno.

Navodi se da su među ubijenima lekar i nastavnik, dok je izraelska vojska izjavila da su ciljevi operacije bili naoružani militanti iz organizacija kao što su Hamas, Fatah i Islamski džihad, prenosi Rojters.

Teški oklopni buldožeri uništavali su ulice blizu centra grada, pod zaštitom izraelskih snaga koje su imale najmanje 20 vozila.

Identitet ostalih poginulih i ranjenih Palestinaca za sada nije poznat, osim pomenutog lekara i nastavnika.

U snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama vidi se da je među ranjenima i novinar, koji je nosio prsluk na kom vidno piše "PRESS", a korisnici društvenih mreža tvrde da je među ubijenima dečak, dok drugi nalozi pišu da su bar dva deteta stradala kada je nastala panika među mališanima usled pucnjave.


Direktor bolnice Dženin, Visam Baker, upozorio je na teške trenutke koji čekaju medicinsko osoblje zbog izraelskih trupa koje pristižu, ističući da je hirurg bolnice poginuo dok je dolazio na posao.

Od početka izraelske operacije u Pojasu Gaze prošlog oktobra nasilje nad palestinskim stanovništvom na Zapadnoj obali se pojačalo, sa više od 500 ubijenih Palestinaca, prema podacima UN-a.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike