Novi detalji o stanju premijera Slovačke: Fico se svega seća!

17.05.2024

09:41

0

Na Fica je pucano kada je, posle sastanka u sredu, izašao da se pozdravi sa okupljenim građanima

Novi detalji o stanju premijera Slovačke: Fico se svega seća!
Robert Fico - Copyright AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Slovački premijer Robert Fico seća se okolnosti atentata izvršenog na njega 15. maja, izjavio je novoizabrani predsednik Peter Pelegrini, koji je posetio šefa Vlada u bolnici.

- On se svega seća. Iznenađen je kako se to brzo odigralo - rekao je Pelegrini za TV TAZ.

Premijer je bio svestan kada je dopremljen u bolnicu i seća se, prema Pelegrinijevim rečima, kako su mu pružili prvu pomoć, kazao je Pelegrini koji je u četvrtak uspeo da nekoliko minuta porazgovara sa Ficom.

Pelegrini je rekao da lekari ne planiraju da ponovo operišu Fica i da će u ponedeljak biti doneta odluka o prebacivanju u Bratislavu.

Profimedia
 

Slovački premijer Robert Fico nalazi se u bolnici u Banskoj Bistrici gde je operisan posle ranjavanja u pucnjavi nakon sednice Vlade koja je održana u gradu Handlova, na oko 150 kilometara severoistočno od Bratislave. Fico je posle višečasovne operacije na 24 sata bio uveden u stanje indukovane kome.

Twitter_Alerta News 24 @AlertaNews24
 

Na Fica je pucano kada je, posle sastanka u sredu, izašao da se pozdravi sa okupljenim građanima.

Napadač na Fica je odmah uhapšen i protiv njega je podignuta optužnica za krivično delo pokušaj ubistva iz političkih razloga.

Ministar odbrane Slovačke izjavio je u, nakon vanredne sednice Državnog saveta bezbednosti i Vlade, da lekari čine sve da stabilizuju stanje premijera, kao i da ne može da konstatuje da se situacija razvija pozitivno niti da je on van životne opasnosti.

Ministar unutrašnjih poslova Matuš Šutaj-Eštok prethodno je objavio da je na Fica ispaljeno pet hitaca i potvrdio da je atentat na premijera izveden zbog političkih motiva.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike