Prevrnuo se brod s migrantima u Atlantskom okeanu: Spaseno devet osoba, 50 se vode kao nestali!

29.04.2024

23:06

0

Migranti su poreklom iz subsaharske Afrike, ali nije potvrđeno iz koje zemlje su isplovili

Prevrnuo se brod s migrantima u Atlantskom okeanu: Spaseno devet osoba, 50 se vode kao nestali!
Copyright Tanjug/AP Photo/Panagiotis Balaskas)

Oko 50 migranata nestalo je nakon što im se brod prevrnuo na oko 100 kilometara južno od španskog ostrva El Hiero u Atlantskom okeanu, preneli su danas španski mediji.

Nacionalna služba spasavanja na moru saopštila je da je jedan od spasilačkih helikoptera spasio devet osoba koje su u ponedeljak ujutro pronađene u okeanu kako se drže za brod, prenosi AP.

Državna novinska agencija Efe navela je da su spašeni migranti po dolasku na aerodrom El Hiero potvrdili vlastima da ih je isplovilo 60 pre devet dana i da je otvoreni drveni brod imao prve probleme u subotu.

Profimedia
 

 

Služba za spasavanje nije mogla da kaže koliko je ljudi moglo biti na brodu, a za sada niko iz Civilne garde u glavnom gradu Kanarskih ostrva Santa Kruzu de Tenerife nije bio dostupan za komentare.

Agencija Efe je prenela da su migranti poreklom iz subsaharske Afrike, ali nije potvrđeno iz koje zemlje su isplovili.

Desetine hiljada migranata iz zemalja subsaharske Afrike koji beže od siromaštva, sukoba i nestabilnosti u Zapadnoj Africi pokušavaju svake godine da se domognu Španije putujući opasnim morskim rutama.

Većina putuje velikim otvorenim plovilima do Kanarskih ostrva u Atlantskom okeanu, dok drugi iz Maroka, Alžira i zemalja Bliskog istoka pokušavaju da pređu Sredozemno more i Atlantski okean do kontinentalnog dela Španije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike