Užasnuta majka zatekla svoju bebu kako žvaće nogu pacova! „Videla sam ovo kako mu viri iz usta"

24.04.2024

22:37

0

Autor: M. Vu.

Lanac prehrambenih proizvoda je odmah opozvao tu marku hleba od belog luka

Užasnuta majka zatekla svoju bebu kako žvaće nogu pacova! „Videla sam ovo kako mu viri iz usta"
Ilustracija - Copyright Profimedia

Majci koja je pronašla svoje dete kako žvaće nogu pacova rečeno je da je odvratni nalaz verovatno došao iz njene kuće - a ne iz hleba sa belim lukom koji je kupila u prodavnici za koji je prvobitno sumnjala.

Šenon Belman je svom 10-mesečnom dečaku dala hleb sa belim lukom nakon što ga je kupila u supermarketu Pak'nSave u Te Avamutu, na severnom ostrvu Novog Zelanda, 22. marta.

„Videla sam ovo kako mu viri iz usta i zgrabila ga, nisam mogla da verujem“, rekla je gospođa Belman tada za NZ Herald, dodajući da se njen sin posle incidenta žalio na bolove u stomaku.

 

 


Lanac prehrambenih proizvoda je odmah opozvao tu marku hleba od belog luka iz svih svojih prodavnica širom zemlje i počela je istraga odakle pacovska noga.

Novozelandska služba za bezbednost hrane je utvrdila da je noga glodara „najverovatnije“ došla iz kuće gospođe Belman, pri čemu je vladino telo otkrilo da je deo tela pacova bio „sir“, a da je hleb od belog luka „dvaput kuvan“.

To je značilo da je malo verovatno da se noga nađe u hlebu od belog luka u bilo kojoj tački komercijalnog lanca snabdevanja.

Printscreen/Facebook
 

„Temeljno smo istražili pritužbu i sada možemo isključiti proizvođača, distributera, distributivni centar i maloprodaju kao moguće izvore “, rekao je Vincent Arbuckle, zamenik generalnog direktora NZFS-a.

Uprkos ovom nalazu, on je rekao da je žalba podneta u dobroj nameri.

NZFS je rekao da proizvođač ima stroge bezbednosne procedure.

Gospođa Belman je rekla da misli da Pak'nSave nije ozbiljno shvatio incident kada se dogodio sve dok slike stopala pacova nisu objavljene na Fejsbuku.

Kasnije je dobila izvinjenje iz kompanije.

Horor incident dolazi kada Novi Zeland planira da istrebi sve pacove sa svojih ostrva do 2050. godine. Ambiciozni prijekat koji takođe uključuje oslobađanje od drugih štetočina, kao što su oposumi, doneo je tadašnji premijer Džon Ki 2016. godine.

Profimedia
 

Zemlja se nada da će selo bez pacova dati podsticaj domaćim pticama, uključujući i kultni kivi.

Mnogim vrstama ptica preti izumiranje jer se pacovi i druge štetočine hrane njihovim jajima i takmiče se sa njima za hranu.

„Ovo je najambiciozniji projekat očuvanja koji je pokušan bilo gde u svetu, ali verujemo da ako svi radimo zajedno kao država možemo da ga ostvarimo“, rekao je tada gospodin Ki.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike