Užasni snimci iz Kan Junisa! Žene i deca među 190 tela u masovnoj grobnici, žrtvama vezane ruke (FOTO/VIDEO)

21.04.2024

22:26

0

Najmanje 190 tela do sada je pronađeno zakopanih u medicinskom kompleksu Naser

Užasni snimci iz Kan Junisa! Žene i deca među 190 tela u masovnoj grobnici, žrtvama vezane ruke (FOTO/VIDEO)
Otkrivena masovna grobnica u Kan Junisu - Copyright Preentskrin/Iks

Pripadnici palestinske civilne odbrane otkrili su masovnu grobnicu u Kan Junisu, na jugu pojasa Gaze.

Najmanje 190 tela do sada je pronađeno zakopanih u medicinskom kompleksu Naser.

Civilna zaštita kaže da se još traga jer se 500 ljudi vodi kao nestalo. Izraelska vojska se povukla iz Kan Junisa 7. aprila.

Veći deo grada je sada u ruševinama, posle meseci nemilosrdnog izraelskog bombardovanja i teških borbi. 

 

 

- Izraelska vojska se 7. aprila povukla iz Kan Junisa i sa sobom je ponela sve što je imalo znakove života unutar ovoga bolničkog kompleksa. Sada je otkrivena masovna grobnica koja je najveća u ovom gradu. Pronađena su tela dece i žena u dvorištu bolnice. Iz Civilne zaštite su rekli da su tela bila u plastičnim kesama sa natpisima na hebrejskom jeziku. Kada su otvorili kese, videli su da su žrtvama ruke bile vezane. Većina tela je u takvom stanju da se ne mogu prepoznati. - rekao je reporter Al Džazire, Hani Mahmoud.

 

 

Medicinske ekipe evakuišu tela desetina Palestinaca koji su pronađeni u masovnoj grobnici u dvorištima bolnice Naser u gradu Kan Junis.

 

 

Dok traju diplomatski napori da se smanje tenzije na Bliskom istoku, sukobi u regionu su  intenzivniji i pred rizikom da izmaknu kontroli.

 

 

U subotu, dan posle navodnog izraelskog udara na iranski Isfahan, u seriji eksplozija u blizini Bagdada raznet je štab iračkog Narodnog fronta za mobilizaciju (PMF) koji kontrolišu pripadnici proiranskih milicija. 

Poginuo je jedan, a ranjeno osmoro boraca PMF-a, za šta je iračka milicija optužila SAD, koje su, kao i Izrael, odgovorile da nisu umešane u akciju. 

Izraelska vojska (IDF) je u raciji kod izbegličkog kampa Nur Šams na Zapadnoj obali ubila 10 boraca Islamske države i uhapsila osam osoba za kojima je prethodno tragala.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike