Rusi drže u pripravnosti nezaustavljivo oružje: Viđeno u akciji, može da zbriše ceo grad, a skoro ga je nemoguće uočiti (VIDEO)

12.04.2024

17:23

0

Može da nosi nekoliko bojevih glava

Rusi drže u pripravnosti nezaustavljivo oružje: Viđeno u akciji, može da zbriše ceo grad, a skoro ga je nemoguće uočiti (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/SputnikInt

Jedno od najrazornijih oružja u ruskom arsenalu koje je u stanju da zbriše cele gradove ostavljajući krater na njihovom mestu uključeno je u vojnu vežbu koja je nedavno sprovedena u Sibiru, piše ruski portal Sputnjik.

Interkontinentalna balistička raketa YARS može da pogodi mete praktično bilo gde na svetu sa smrtonosnom preciznošću.

Naziv projektila je akronim za "Yadernaya Raketa Sderzhyvaniya“, što se sa ruskog prevodi kao "Raketa za nuklearno odvraćanje“.

 

 

Ne samo da YARS nosi nekoliko bojevih glava od kojih svaka može d aima drugačiji cilj, nego joj sposobnost neuočavanja rakete i ugrađene protivmere obezbešuju da može da zaobiđe čak i najnaprednije odbrambene sisteme.

Pošto YARS može da se lansira sa mobilnih platformi, to praktično garantuje da svaki potencijalni preventivni udar protiv ruskog nuklearnog odvraćanja neće uspeti da liši Moskvu ovih projektila.

U slučaju da neprijatelj dobijeideju da pokuša da ukloni YARS mobilne lansere timovima komandosa, posada svakog lansera YARS-a uključuje visoko kompetentne i dobro naoružane vojnike čiji je jedini posao da osiguraju da se niko ne meša u operacije raketnog bacača.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike