Snimljen trenutak kada je lider Hamasa saznao da su mu sinovi i unuci ubijeni! „Krv moje dece nije vrednija od..."

10.04.2024

19:39

0

Autor: M. Vu.

Ismail Hanije je rekao da je napad na njegovu porodicu dokaz "neuspeha" Izraela

Snimljen trenutak kada je lider Hamasa saznao da su mu sinovi i unuci ubijeni! „Krv moje dece nije vrednija od..."
Ismail Hanije prima vest o pogibiji sinova i unuka - Copyright Printscreen/Iks

Jedan od vođa Hamasa, Ismail Hanije, potvrdio je potresne vesti o gubitku njegovih sinova i unuka u izraelskom vazdušnom napadu na Gazu.

Prema prvim informacijama, ukupno šest članova porodice Hanija je stradalo u bombardovanju Gaze. Stravična vest zatekla je vođu Hamasa dok je bio u poseti ranjenim Palestincima koji su evakuisani iz Gaze na lečenje u bolnici u Dohi.

 

 

Hanije je za Al Džaziru potvrdio da su njegovi sinovi Hazem, Amir i Mohamed, kao i trojica njegovih unuka, stradali u napadu.

Lider Hamasa rekao je da je napad na njegovu porodicu dokaz "neuspeha" Izraela, dodajući da to neće promeniti poziciju grupe u indirektnim pregovorima o prekidu vatre.

Naglasio je da Hamas neće povući svoje zahteve, koji uključuju trajni prekid vatre i povratak raseljenih Palestinaca u njihove domove, rekavši da Izrael neće moći da ostvari svoje ciljeve kroz politiku i pregovore.

„Ako misle da će ciljanje na moju decu na vrhuncu ovih pregovora pre nego što Hamas bude podnesen, dovesti do toga da Hamas promeni svoje stavove - greše“, rekao je Hanije, misleći na Izrael.

„Krv moje dece nije vrednija od krvi dece palestinskog naroda. Svi palestinski mučenici su moja deca", rekao je Hanije.

Izrazio je duboko žaljenje i tugu zbog njihovih gubitaka, ističući da će njihova krv služiti kao podstrek za dalju borbu za nezavisnost i slobodu naroda Gaze.

Izraelci žele da pošalju poruku Hamasu
 

Josri Ghoul, novinar iz Gaze, govorio je za Al Džaziru o izraelskom napadu u kojem je ubijeno najmanje šest članova porodice lidera Hamasa Ismaila Hanijea.

On je rekao da su svedoci opisali izraelski napad usmeren na automobil u kojem su bili njegovi sinovi i unuci, koji su bili na putu da posete člana porodice da proslave Bajram.

 

 

Kada je Ghoul stigao na lice mesta, video je nekoliko tela, teško unakaženih, i jednu osobu koja je bila teško ranjena.

Gul je rekao da je izraelska vojska ranije gađala Hanijeove rođake i nećake, ali je ovo bio prvi put da su gađali njegovu decu.

„Izgleda da Izraelci žele da pošalju poruku Ismailui Hamasu da će Izraelci gađati porodice lidera Hamasa u severnoj Gazi i takođe u južnoj Gazi“, rekao je Gul.
 

Najnovije vesti iz Pojasa Gaze pratite na našem blogu uživo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike