Brutalnost američke policije: Četiri policajca za 41 sekundu ispalila 96 metaka u vozača (VIDEO)

10.04.2024

12:33

0

Sve se odigralo u treptaju oka

Brutalnost američke policije: Četiri policajca za 41 sekundu ispalila 96 metaka u vozača (VIDEO)
Copyright Printscreen Youtube/FOX 32 Chicago

Četvorica policajaca iz Čikaga pucala su na osumnjičenog Dekstera Rida 96 puta u roku od 41 sekunde, nakon što je 26-godišnjak zapucao na njih kad su ga zaustavili zbog toga što nije vezao sigurnosni pojas, izjavila je Civilna kancelarija za odgovornost policije.

Nedavno objavljeni snimci otkrivaju haos do kog je došlo u čikaškoj stambenoj četvrti Garfild Park tokom pucnjave u kojoj je Rid preminuo. Ovo je pokrenulo pitanje da li su policajci upotrebili prekomernu silu, prenose američki mediji.

Preliminarna istraga sugeriše da je vozač prvo pucao na policajce. Međutim, njegova porodica i advokati postavljaju pitanje zašto su policajci u civilu prišli njegovom automobilu s izvučenim oružjem i ispalili desetine hitaca u njega.

Tragični susret policije i 26-godišnjeg Afroamerikanca dogodio se 21. marta.

U snimku se može videti kako policajac u jakni s kapuljačom, sa bejzbolom kapom i prslukom s oznakom prilazi vozaču belog vozila sa zatamnjenim staklima.

- Otvori prozor. Otvori prozor - rekao je policajac vozaču.

Rid je otvorio prozor, ali ga je zatim zatvorio.

- Šta radiš? Ne zatvaraj prozor. Ne zatvaraj prozor - čuje se policajac, da bi nekoliko sekundi kasnije počela pucnjava.

Nakon što je pucnjava završena Ridovo telo je pronađeno kako leži licem nadole iza vozila.

- Počeo je da puca na nas - čuje se jedan od policajaca u snimku.

Tokom pucnjave jedan policajac je pogođen u zglob, hospitalizovan je i u dobrom je stanju, saopštila je čikaška policija. Sada više agencija istražuje da li je reakcija policije bila opravdana.

Članovi Ridove porodice i njihovi advokati izjavili su da ne mogu da shvate zašto su policajci, od kojih su neki bili u civilnoj odeći s označenim prslucima, okružili njegov automobil držeći oružje.

Za sada se ne zna da li će se neko od policajaca umešanih u pucnjavu suočiti sa krivičnom prijavom, izjavila je državna tužiteljka okruga Kuk Kim Foks.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike