Bajden ponovo "napada" Putina: Rusija se već meša u izbore?

28.07.2021

10:35 >> 10:42

0

Autor: Nikola A.

Ranije su SAD više puta optuživale Rusiju za mešanje u predsedničke izbore

Bajden ponovo "napada" Putina: Rusija se već meša u izbore?
Copyright Džo Bajden i Vladimir Putin; Profimedia

Predsednik SAD Džo Bajden optužio je Rusiju da već pokušava da se umeša u izbore za Кongres, koji će se održati 2022. godine, preneli su reporteri iz Bele kuće.

– Rusija već širi dezinformacije povodom izbora 2022. godine. To je otvoreno kršenje našeg suvereniteta – rekao je Bajden tokom posete Upravi direktora Nacionalne obaveštajne službe SAD.

Pročitajte još:

Takođe je “upozorio na opasnost od pravog vojnog sukoba usled sajber napada Rusije”. Кako se navodi u saopštenju Bele kuće, Bajden je izjavio da bi sajber napadi jednom mogli da izazovu “oružani sukob”. Pritom, Bajden nije izneo dokaze za svoje tvrdnje.

Spomenuo je i ruskog predsednika Vladimira Putina, rekavši da lider Rusije “ima probleme”.

– Sastajao sam se sa Putinom, koji se suočava sa pravim problemom – ima privredu koja se bazira na nuklearnom oružju i naftnim poljima i ni na čemu više, ona je osma u svetu. On je svestan da je zaista u teškom položaju i to ga, po mom mišljenju, čini još opasnijim – rekao je Bajden, obraćajući se obaveštajnoj zajednici.

Pročitajte još:

Ranije su SAD više puta optuživale Rusiju za mešanje u predsedničke izbore, što Moskva odlučno negira, ističući da su optužbe neosnovane. Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da Rusija nijednom nije dobila dokaze koji potvrđuju optužbe za mešanje u izbore i sajber napade.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike