Dva aviona se krilima sudarila na pisti aerodroma! Oglasila se kompanija: "Svesni smo!"(VIDEO)

06.04.2024

17:45

0

Na fotografijama na društvenim mrežama vidi se avion kompanije Virdžin atlantik kako krilom dodiruje avion Britiš ervejsa

Dva aviona se krilima sudarila na pisti aerodroma! Oglasila se kompanija: "Svesni smo!"(VIDEO)
Sudar dva aviona na aerodromu Hitrou - Copyright Foto: Printscreen/Twitter/@fl360aero

Na londonskom aerodromu Hitrou došlo je do incidenta kada su se sudarila dva aviona na pisti, preneo je danas Miror.


Na fotografijama na društvenim mrežama vidi se avion kompanije Virdžin atlantik kako krilom dodiruje avion Britiš ervejsa.

Boing 787-9 Virdžina završio je let i kretao se ka delu aerodroma gde se parkiraju avioni, a putnika nije bilo u trenutku kada se incident desio.

 


Virdžin je pokrenuo istragu o uzroku sudara, a avion je stavljen van upotrebe, pošto inženjerski timovi rade na održavanju letelice.

Avion Britiš ervejsa je stajao u mestu u vreme incidenta i pregledali su ga inženjerski timovi, rekli su iz ove aviokompanije.

 


"Svesni smo da je jedan naš prazan avion krilom došao u kontakt sa drugim avionom dok su ga vukli na parking na terminal 3 Hitroua. Bezbednost naših putnika i posade je uvek naš prioritet", istakao je portparol Virdžin Atlantika.

U San Francisku se dogodio sličan incident u četvrtak, kada su se krilima dokačila dva aviona Junajted erlajnsa, a povređenih nije bilo.
 

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike