Policajci u šoku: Dvostrukog ubicu pitali za poslednje reči pre izvršenja smrtne kazne, pa se iznenadili izgovorenim

05.04.2024

12:00

1

Nakon što je primio smrtonosnu injekciju umro je u roku od nekoliko minuta

Policajci u šoku: Dvostrukog ubicu pitali za poslednje reči pre izvršenja smrtne kazne, pa se iznenadili izgovorenim
Copyright Oklahoma Department of Corrections

Američka savezna država Oklahoma izvršila je prvu egzekuciju u 2024. godini. Majkl Devejn Smit, koji je imao 19 godina kada je počinio zločin, osuđen je na smrtnu kaznu zbog dvostrukog ubojstva Dženet Mure i Sarata Babu Pulura tokom napada pod uticajem droga u Oklahoma Citiju 2002. godine.

Pre izvršenja kazne, Smit (41) je na pitanje da li ima poslednje reči kratko odgovorio: "Ne, ok sam", što je iznenadilo izvršioce.

On je postao 12. osoba koja je pogubljena u Oklahomi nakon što je država ponovno uvela smrtnu kaznu 2021. godine posle skoro sedmogodišnje pauze zbog problema tokom prethodnih izvršenja. Pre 10 godina zatvorenik se previjao u boli 43 minuta pre nego što je umro od srčanog udara, a 2015. zatvorenik je prilikom pogubljenja rekao svedocima da mu "telo gori" i da se oseća kao da su mu "ubrizgali kiselinu".

Smit je izvršio drugi zločin dok je bio u bekstvu zbog drugog ubistva godinu dana ranije. Ubio je Dženet Mure kad je došao da traži njenog sina, za koga je smatrao da je doušnik policije, dok je Sarata Babu Pulura usmrtio pogrešno ga identifikujući kao člana kriminalne bande.

Nakon što je primio smrtonosnu injekciju, Smit je umro u roku od nekoliko minuta u kaznionici u Makalesteru. Smrt je nastupila u 10.20 po lokalnom vremenu, a glavni državni tužilac Oklahome Gentner Dramond izrazio je zadovoljstvo što je "pravda zadovoljena".

Porodica Dženet Mure takođe je izjavila da su zadovoljni izvršenjem kazne nakon duge 22 godine, ističući važnost podsećanja budućih generacija na posledice zločina. Porodica Sarata Babu Pulura rekla je da će Sarat "zauvek živeti u njihovim srcima".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike