Scenario isti kao u slučaju ubice iz "Ribnikara": Dečak (12) planirao napad u školi u Finskoj

04.04.2024

14:41

0

Policija je navela da je to utvrđeno na osnovu podataka pronađenih u elektronskim uređajima koje je zaplenila od osumnjičenog

Scenario isti kao u slučaju ubice iz "Ribnikara": Dečak (12) planirao napad u školi u Finskoj
Copyright TanjugMarkku Ulander/Lehtikuva via AP

Dvanaestogodišnji dečak optužen da je ubio jednog i ranio dvoje učenika u školi u Finskoj isplanirao je napad, saopštila je danas finska policija. 

Policija je navela da je to utvrđeno na osnovu podataka pronađenih u elektronskim uređajima koje je zaplenila od osumnjičenog, prenosi Rojters.

- Preliminarnom istragom pronađeni su dokazi koji ukazuju na to da je čin planiran - navodi se u saopštenju policije.

Policija je saopštila da ima preliminarno saznanje o tome kako je 12-godišnji osumnjičeni došao do pištolja, koji je pripadao bliskom rođaku, ali istraga je još u toku.

Prethodno su finski mediji javili da je osumnjičeni bio žrtva maltretiranja u školi i da je motiv za napad bio direktno povezan sa nasiljem koje je trpeo u školi.

U pucnjavi u utorak u školi "Vijertola" u gradu Vanta ubijen je 12-godišnji dečak, dok su dve povređene devojčice prebačene u bolnicu u teškom stanju. Napadač je uhvaćen u predgrađu Helsinkija, Siltamakiju, i nije se opirao prilikom hapšenja, naveli su ranije iz policije.

Nažalost, ovaj slučaj podsetio je na masakr na Vračaru, u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kada je K. K. (14) ubio čuvara i devetoro učenika, ranivši još petoro đaka i nastavnicu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike