Zastave na pola koplja: Cela Finska plače za ubijenim dečakom (FOTO)

03.04.2024

13:33

0

Autor: Lj. S.

Policija je saopštila da ima preliminarna saznanja o motivu, ali da se istraga nastavlja

Zastave na pola koplja: Cela Finska plače za ubijenim dečakom (FOTO)
Copyright Tanjug/AP/Jussi Nukari

Zastave širom Finske spuštene su na pola koplja nakon jučerašnje pucnjave u osnovnoj školi u gradu Vanta u kojoj je jedan učenik ubijen, a dve učenice teško ranjene.

Policija je saopštila da ima preliminarna saznanja o motivu, ali da se istraga nastavlja.

Finska žali za učenikom koji je juče ubijen u pucnjavi u osnovnoj školi u Vanti kod Helsinkija. U njega i još dve učenice, koje su teško ranjene, pucao je 12-godišnji učenik škole tokom časa muzičkog.

Tanjug/AP/Jussi Nukari
 

Policija je saopštila da je osumnjičeni, koji je uhapšen u severnom delu Helsinkija sa oružjem kod sebe, tokom ispitivanja priznao da je počinio zločin.

Na društvenim mrežama pojavile su se različite informacije o tome šta se dogodilo tokom pucnjave, ali iz policije navode da su mnoge od njih netačne i apeluju na građane da ne šire takve informacije.

Tanjug/AP/Jussi Nukari
 

Finski javni servis Ile nezvanično saznaje da je motiv napada bilo vršnjačko nasilje koje je vršeno nad dečakom koji je pucao.

U saopštenju policije ističu da su i osumnjičeni dečak i žrtve napada državljani Finske, a da je jedna od ranjenih devojčica poreklom Albanka sa Kosova i Metohije.

Nastava u školi od jutros se odvija normalno

Tanjug/AP/Jussi Nukari
 

Ile prenosi da se nastava u osnovnoj školi u Vanti od jutros odvija normalno, a da je izostalo oko 10 odsto učenika, što je nešto više od uobičajenog.

Gradski sekretar za osnovno obrazovanje Ilka Kalo rekao je da se sa mlađim učenicima više razgovaralo o jučerašnjem događaju, dok su stariji đaci brže prešli na redovan rad.

Dodao je da je situacija drugačija u odeljenjima u kojima je bio ubijeni učenik i ranjene učenice i da u njima postoji potreba za kriznim radom koji će potrajati i da su spremni za to. Reč je o dva odeljenja sa 38 učenika koja imaju zajedničku nastavu.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike