"Devojčica sa cuclom, Danka iz Srbije je mrtva": Svetski i regionalni mediji bruje o tragičnom okončanju potrage (FOTO)

04.04.2024

12:21

0

Mediji iz Austrije, Nemačke, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske prenele su vest nakon što su danima pisale o slučaju

"Devojčica sa cuclom, Danka iz Srbije je mrtva": Svetski i regionalni mediji bruje o tragičnom okončanju potrage (FOTO)
Copyright Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio u četvrtak najstrašnije vesti - mala Danka Ilić (2), koja je nestala 26. marta u Banjskom Polju, nažalost je ubijena.

Vest je brzinom svetlosti odjeknula ne samo u Srbiji i regionu, već i u austrijskim i nemačkim medijima, koji su se proteklih dana aktivno uključili u potragu za njom pošto se pojavio snimak iz Beča u kom je devojčica koja podseća na nestalu Danku.

Nažalost, jutros je austrijska policija potvrdila da devojčice i žene sa ovog snimka nemaju veze sa nestankom male Danke iz Srbije. Nakon ovog razjašnjenja, stigla je vest da je Danka Ilić je ubijena, a dvojica muškaraca su uhapšena zbog ovog gnusnog zločina nakon što su priznali nedelo.

Mediji iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske, koji su danima pratili slučaj, brzo su preneli informaciju o hapšenju ubica male Danke Ilić i pojedinosti vezane za ovaj strašan zločin. Među njima su bili portali kao što su Avaz, Index, Slobodna Dalmacija, Jutarnji, Klix, ATV i mnogi drugi.

Austrijski mediji su takođe odmah pisali o tragičnom konončanju potrage u Srbiji. "Heute" piše da je predsednik Vučić potvrdio da je nestala Danka mrtva, ističući da su dvojica muškaraca priznala zločin i da su tragovi krvi pronađeni u vozilu.

Isto tako, austrijski "Krone" je preneo vesti o smrti devojčice, pod naslovom  "Užasan razvoj događaja: Nestala Danka je mrtva", ističući da su uhapšene dve osobe i da su devojčicu udarili kolima, nakon čega su njeno telo bacili na deponiju. Ova vest je preneta i na Kosmo.at i drugim austrijskim portalima.

Printscreen
 

O tragičnom raspletu situacije pisao je i nemački Bild pod naslovom "Devojčica sa cuclom, Danka iz Srbije je mrtva".

Mala Danka je nestala 26. marta oko 13.45 časova i potraga za njom trajala je 10 dana. Prema nezvaničnim informacijama, S. J. i D. D. su, nakon što su službenim vozilom "fiat panda" udarili dete u Ulici Radomira Putnika, telo spakovali u gepek i bacili na deponiju. Deponija gde se sumnja da je bačeno telo devojčice intenzivno se pretražuje, a policijske ekipe su blokirale prilaz kako bi nastavile istragu.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike