Izrečena presuda pedofilu s tetovažama i rogovima: Godinama mučio žrtvu, pretio joj i nožem

23.01.2024

18:57

0

Identitet žrtve nije saopšten, ali je njena hrabrost u prijavljivanju zločina ključna za ovu presudu

Izrečena presuda pedofilu s tetovažama i rogovima: Godinama mučio žrtvu, pretio joj i nožem
Stefan Farbroder - Copyright Profimedia

Britanski sud je doneo presudu u slučaju pedofila Stefana Farbrodera (47), koji je godinama zlostavljao svoju žrtvu, koristeći fizičko nasilje, pretnje nožem i vezivanje lisicama.

Farbroder, poznat po specifičnim tetovažama i rogovima ugrađenim u čelo, osuđen je na 18 godina zatvora nakon što je sud utvrdio njegovu odgovornost za seriju užasnih zločina tokom perioda od 1991. do 1997. godine.

Identitet žrtve nije saopšten, ali je njena hrabrost u prijavljivanju zločina ključna za ovu presudu. Priča je prijavljena policiji u Kentu 2018. godine, nakon čega je Farbroder uhapšen u junu iste godine. Tokom suđenja, koje je održano tajno u oktobru prošle godine, Farbroder je tvrdio da nije kriv za 13 krivičnih dela, uključujući teško silovanje.

Inspektor koji je vodio slučaj pohvalio je hrabrost žrtve koja je podnela prijavu i svedočila, čime je omogućila da pravda bude zadovoljena. Žrtva je insistirala na očuvanju njenog identiteta, a sud je pristao na taj uslov.

- Stefan je žrtvu zlostavljao godinama, podvrgavajući je najstrašnijem nasilju, fizičkom maltretiranju, pretnjama nožem, a vezivao ju je i lisicama i držao joj nož pod grlom - izjavio je inspektor nakon izricanja presude.

Presuda uključuje i doživotno stavljanje Stefana Farbrodera na javni spisak pedofila, kako bi javnost bila obaveštena o njegovom zločinu i kako bi se dodatno zaštitila od potencijalnih budućih napada.

- Zlostavljanje je imalo katastrofalne posledice na život žrtve, ali se nadam da sada može da nastavi dalje, znajući da Stefana Farbrodera čeka dugogodišnja robija - dodao je inspektor.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike