Snažan zemljotres pogodio Indoneziju! Pojavili se i snimci, ljuljali se kranovi, zemlja se digla i razorila ceo komšiluk (VIDEO)

22.03.2024

11:07

0

Potres se snažno osetio na istoku Jave, u njenoj prestonici Surabaji, kao i gradovima u susednim provincijama

Snažan zemljotres pogodio Indoneziju! Pojavili se i snimci, ljuljali se kranovi, zemlja se digla i razorila ceo komšiluk (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter

Zemljotres jačine 6,1 stepen po Rihterovoj skali pogodio je obalu indonezijskog ostrva Java, saopštila je Agencija za meteorologiju, klimu i geofiziku Indonezije (BMKG).

Epicentar zemljotresa bio je 132 kilometra severno od Tubana u provinciji Istočna Java, a nije izdato upozorenje na cunami, prenosi Rojters.

Zemljotres se snažno osetio na istoku Jave, u njenoj prestonici Surabaji, kao i gradovima u susednim provincijama, kako su potvrdili korisnici društvenih mreža.

Na Iksu su se pojavili dramatični video-snimci u kojima se vidi da su se kranovi ljuljali iznad zgrada, kao i da se parkirani i pokriveni automobil kretao usled potresa.

U jednom od snimaka vidi se da je ceo komšiluk na ostrvu Beveon razoren - asfalirana ulica se podigla usled potresa, a okolne kuće i zgrade su se urušile i pale na stranu.

Za sada nema informacija o eventualnim žrtvama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike