Zbog mučenja dva Afroamerikanca: Osuđena još dva bivša policajca

21.03.2024

08:45

0

Svi optuženi su se izjasnili krivim za optužbe

Zbog mučenja dva Afroamerikanca: Osuđena još dva bivša policajca
Ilustracija - Copyright Pixabay/ArtisticOperations

Još dvojica od šest bivših policajaca koji su prošle godine učestvovali u mučenju dvojice Afroamerikanca osuđeni su na zatvorske kazne.

Bivši policajac, Kristijan Dedemon, osuđen je na 40 godina zatvora zbog zločina nad Afroamerikacima, kao i napada na jednog belca 2022. godine.

Tanjug/AP Photo/Rogelio V. Solis
 

Njegov kolega, Danijel Opdajk, u sredu je proglašen krivim za isti zločin i osuđen na zatvorsku kaznu od 17,5 godina. Obojica su se izvinili dvojici napadnutih muškaraca, a Opdajk je na suđenju plakao i rekao da je u zatvoru imao vremena da razmisli o svojim postupcima, prenosi CBS njuz.

U utorak je okružni sudija Džekson Li proglasio bivšeg zamenika šerifa okruga Rankin, Hantera Elvarda, i policajca Džefrija Midltona krivim u tom slučaju, a oni će u zatvoru provesti skoro 20 godina.

Ova grupa od šest policajaca, belaca, je u januaru 2023. godine upala bez naloga u kuću u okrugu Rankin i napala dvojicu Afroamerikanaca, Majkla Korija Dženkinsa i Edija Terela Parkera omamljivačem, seksualnim igračkama i drugim predmetima.

Svi optuženi su se izjasnili krivim za optužbe, među kojima su protivpravno delovanje, ometanje pravde, lišavanje prava pod prisilom, pretnje vatrenim oružjem u okviru krivičnog dela nasilja i zaveru radi ometanja pravde. Dvojici preostalih optuženih, bivšim policajcima Bretu Mekalpinu i Džošui Hartfildu, sudija bi trebalo danas da izrekne kazne.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike