Policajac u SAD osuđen na 20 godina robije zbog mučenja dva Afroamerikanca: Kazne još uvek čekaju petorica njegovih kolega!

19.03.2024

18:47

0

U januaru 2023. godine, ova grupa od šest policajaca upala je bez naloga u kuću u okrugu Rankin i napala Dženkinsa i Parkera omamljivačem, seksualnim igračkama i drugim predmetima

Policajac u SAD osuđen na 20 godina robije zbog mučenja dva Afroamerikanca: Kazne još uvek čekaju petorica njegovih kolega!
Ilustracija - Copyright AP Photo/Carolyn Kaster

Bivši zamenik šerifa iz američke savezne države Misisipi osuđen je danas na 20 godina zatvora zbog učešća u mučenju dvojice Afroamerikanca prošle godine.

Bivšeg zamenika šerifa Hantera Elvarda osudio je američki okružni sudija Tom Li i izrekao mu kaznu od 241 mesec zatvora, prenosi AP.

Tanjug/AP Photo/Rogelio V. Solis
Hanter Elvard prvi sa leve strane

Sudija Li izreći će kazne petorici kooptuženih, takođe bivših policajaca koji su priznali da su Afroamerikance Majkla Korija Dženkinsa i Edija Terela Parkera podvrgli brojnim aktima rasističke torture.

Pre izricanja presude, Li je nazvao Elvardove zločine "neverovatnim i odvratnim" i rekao da je kazna više nego opravdana.

- To je ono što optuženi zaslužuje. To je ono što zajednica i žrtve optuženog zaslužuju - rekao je sudija Li.

Tanjug/AP Photo/Rogelio V. Solis
Majkl Korij Dženkinsa i Edi Terel Parker

U januaru 2023. godine, ova grupa od šest policajaca upala je bez naloga u kuću u okrugu Rankin i napala Dženkinsa i Parkera omamljivačem, seksualnim igračkama i drugim predmetima.

Svi optuženi su se izjasnili krivim za optužbe medju kojima su protivpravno delovanje, ometanje pravde, lišavanje prava pod prisilom, pretnje vatrenim oružjem u okviru krivičnog dela nasilja i zaveru radi ometanja pravde.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike