Opet cure vojne tajne u Nemačkoj: Pod sumnjom 105 učesnika poverljivog sastanka o "taurusima"

18.03.2024

22:37

0

Predsednica odbora Mari-Agnes Štrak-Cimerman pozvala je na krivično gonjenje onih koji su pustili informacije u javnost, piše "Špigl"

Opet cure vojne tajne u Nemačkoj: Pod sumnjom 105 učesnika poverljivog sastanka o "taurusima"
Copyright Profimedia

Nakon što je portal "T-onlajn" objavio poverljive informacije o krstarećim raketama "taurus" sa sastanka Komiteta za odbranu, a nemački kancelar Olaf Šolc odobrio istragu o okolnostima novog curenja, mediji prenose da je razgovorima prisustvovalo 105 ljudi "uključujući brojne predstavnike savezne vlade i državne zvaničnike".

Predsednica odbora Mari-Agnes Štrak-Cimerman pozvala je na krivično gonjenje onih koji su pustili informacije u javnost, piše "Špigl".

Kako je sastanku prisustvovao veliki broj ljudi, "nije obavezno da su informacije procurile iz parlamentarnog prostora", navodi se u pismu Štrak-Cimerman predsednici Bundestaga Berbel Bas.

"Ipak, želela bih da vas obavestim o gore navedenim činjenicama i zatražim da ovlastite krivično gonjenje u skladu sa Krivičnim zakonom, kako bi se ova stvar istražila", dodala je predsednica odbora.

Prema podacima "T-onlajna", na sastanku je bilo reči o tehničkim i operativnim procedurama za "tauruse" ali i o posledicama isporuke istih Ukrajini.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RT Balkan

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike