Medvedev: Oni koji uništavaju glasačke kutije su izdajnici i treba ih kazniti

16.03.2024

18:13

0

Palikućama na biračkim mestima može se suditi za izdaju ili po drugim strogim članovima Krivičnog zakonika Ruske Federacije, smatra Medvedev

Medvedev: Oni koji uništavaju glasačke kutije su izdajnici i treba ih kazniti
Dmitrij Medvedev - Copyright Profimedia

Podmetanje požara i oštećenje glasačkih kutija je delo koje predstavlja veleizdaju i treba da bude kažnjeno shodno tome, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

"Podlaci koji počine zločine na ili u blizini biračkih mesta (paljevina, vandalizam, itd.) moraju da imaju na umu da mogu da odgovaraju, ne samo za ometanje glasanja.

Oni su izdajnici, a njihova dela se mogu mnogo strože klasifikovati: prema članu 275 Krivičnog zakona Ruske Federacije - veleizdaja u vidu pružanja bilo kakve pomoći stranoj državi tokom rata. I po drugim članovima krivičnog zakona”, upozorio je Medvedev, prenosi TASS.

Palikućama na biračkim mestima može se suditi za izdaju ili po drugim strogim članovima Krivičnog zakonika Ruske Federacije, smatra Medvedev.

"Ovo nije dečja igra šibica ili nevina šala... Ovo je direktna pomoć onim degenericima koji danas granatiraju naše gradove", naglasio je Medvedev.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike