Ozloglašene ubice mafijaške porodice Gambino izlaze na slobodu: Oni znaju gde je mnogo tela zakopano - ne bi ih pustili da nisu "propevali"

12.03.2024

21:50

0

Nerazdvojni Testa i Senter, drugari od detinjstva, provodili su toliko vremena zajedno da su ih prozvali Blizancima

Ozloglašene ubice mafijaške porodice Gambino izlaze na slobodu: Oni znaju gde je mnogo tela zakopano - ne bi ih pustili da nisu "propevali"
Ilustracija - Copyright Profimedia

Ozloglašeni ubica mafijaške porodice Gambino, Džoi Testa, izaći će na slobodu u aprilu nakon 35 godina provedenih iza rešetaka, saopštio je Federalni zavod za zatvore - samo nekoliko nedelja nakon što je objavljena vest o oslobađanju Testinog partnera Entonija Sentera, druge polovine ubistvenog dvojca poznatog kao "Gemini Blizanci".

Testa, 69, i Senter, 68, uslovno su pušteni na slobodu nakon što su odslužili deo kazne koja im je izrečena 1989. godine zbog učešća u najmanje 11 ubistava, potvrdili su federalni organi.

- Džoi je godinama imao ozbiljne zdravstvene probleme i dobro se ponašao u zatvoru. To su stvari koje utiču na određivanje datuma izlaska - rekla je za Testin advokat Linda Šefild.

Tokom 1970-ih i 1980-ih, Testa i Senter su pripadali mafijaškoj ekipi koju je vodio Roj DeMeo iz porodice Gambino. Šlanovi su koristili lokal "Gemini Lounge" u Bruklinu, kao bazu za ubistva, krađe automobila, trgovinu drogom i druge zločine.

- To je bilo uobičajeno mesto za "plave kragne" - prisećao se nekadašnji redovni posetilac Gemini Lounge-a.

Nerazdvojni Testa i Senter, drugari od detinjstva, provodili su toliko vremena zajedno da su ih prozvali Blizancima.

Federalne i gradske vlasti su ušle u trag najmanje 75 smrtnih slučajeva i nestanaka povezanih sa DeMeovom ekipom, ali nezavisni istraživači navode da je njihov krvavi bilans iznosio više od 200 žrtava.

Svedoci optužbe na Testinom suđenju 1989. otkrili su da će oni koji su bili označeni za smrt biti namamljeni u stan koji je pretvoren u klanicu pored "Gemini Loungea".

- Kada bi žrtva ušla, neko bi mu pucao u glavu pištoljem sa prigušivačem. Neko bi omotao peškir da zaustavi krv, a neko bi mu zabio nož u srce da zaustavi pumpanje krvi - rekao je na sudu bivši član bande Dominik Mantiljio.

Članovi ekipe bi odvlačili žrtve u kadu kako bi ocedili krv, a zatim bi ga "raskomadali i spakovali, bacajući delove tela na obližnju deponiju", svedočio je Mantiljio.

Mnoge navodne mete ove mafijaške bande nikada nisu pronađene.

Jeziva ubistva su bila "tako užasna i tako nehumana i tako neverovatna", rekao je sudija Okružnog suda Vinsent L. Broderik na Testinoj presudi 1989. godine, da je "jedini razuman način" bio poslati ga u doživotni zatvor.

Ali, pošto su njegovi zločini počinjeni pre 1987. godine, kada su stupile na snagu nove savezne smernice za kaznu, Testa je stekao pravo na uslovni otpust nakon što je odslužio samo 10 godina, prema američkoj komisiji za uslovni otpust.

"Ujka Džoi odradio svoje"

Nećak i kumče Teste, Toni Testa (44) rekao je da je porodica oduševljena što je bivši mafijaš oslobođen.

- Gospod je neverovatan. Ujka Džoi je odradio svoje, nikada se nije žalio. I odbor za uslovni otpust je video da je odslužio kaznu - rekao je Testa, investitor za nekretnine u Commack-u, Long Ajlend.

Toni Testa - koji svoju porodicu naziva "Kenedijevima iz Koza Nostre" na društvenim mrežama, pokušao je da ujakovu sramotu pretvori u zlato pop kulture.

Samoproglašeni "mafijaški reper" objavio je dva albuma, zajedno sa jezivim muzičkim spotom koji dramatizuje krvavu tehniku pogubljenja koju je praktikovala DeMeova ekipa.

- Hej, to je zabava. Ja sam građanin koji poštuje zakon, ali iskoristiću ono što mogu, znate? - rekao je jednom prilikom Toni Testa.

I dok će Senter, koji bi trebalo da bude pušten u junu, živeti u Njujorku, Testa će verovatno ostatak života provesti sa svojom suprugom Džoan (71) u Nevadi.

Par ima dve odrasle ćerke i dvoje unučadi.

Međutim, lokalci iz Njujorka sumnjaju da izlazak Blizanaca signalizira nova otkrića koja dolaze.

- Oni znaju gde je mnogo tela zakopano. Nema razloga da budu pušteni osim ako su sa nekim sarađivali - rekao je bivši gost "Gemini Lounge-a".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike