Čovek otišao kod lekara zbog migrene, a ispod lobanje mu otkrili užas: Zarazila ga hrana koju Srbi obožavaju!

09.03.2024

07:11

0

Pacijent iz Orlanda rekao je lekarima u Orlandu da njegovi normalni lekovi više ne zaustavljaju migrene, koje su se sada dešavale skoro svake nedelje

Čovek otišao kod lekara zbog migrene, a ispod lobanje mu otkrili užas: Zarazila ga hrana koju Srbi obožavaju!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Muškarac sa Floride otišao je kod lekara žaleći se na uporne migrene, a tamo je usledio šokantno otkriće: lekari su ustanovili da ima pantljičaru u mozgu!

Neimenovani pacijent (52) zatražio je medicinsku pomoć nakon što su mu hronične glavobolje postale učestalije u poslednja četiri meseca i lekovi su prestali da deluju.

Skeniranje je pokazalo višestruke ciste na obe hemisfere njegovog mozga, kao i otok, za koji su stručnjaci za zarazne bolesti potvrdili da je rezultat svinjske pantljičare koja je položila jaja u njegov mozak i iritirala mu tkivo ispod lobanje. Veruje se da je oboleo nakon što je jeo nedovoljno kuvanu slaninu i lekarima je rekao da više voli meku slaninu.

Pacijent iz Orlanda rekao je lekarima u Orlandu da njegovi normalni lekovi više ne zaustavljaju migrene, koje su se sada dešavale skoro svake nedelje.

Unsplash
 

Rekao je da nedavno nije putovao van zemlje niti jeo sirovu hranu. CT i MRI skeneri su pokazali višestruke ciste na obe strane njegovog mozga. Dijagnostikovana mu je parazitska infekcija neurocisticerkoza.

Stanje se koristi da opiše kada larvalne ciste - zatvorene kese koje sadrže nezreli stadijum parazita - svinjske pantiljičare inficiraju različite delove tela i izazovu upalu.

Lekari pacijenta veruju da je parazit ušao u njegovo telo preko nedovoljno kuvane hrane, a zatim je putovao od creva do mozga kroz krvotok.

Simptomi zavise od toga gde se u mozgu nalazi koliko cista, mada najčešće uključuju konfuziju, nedostatak pažnje na ljude i okolinu, probleme sa ravnotežom i višak tečnosti u mozgu poznat kao hidrocefalus.

Profimedia
 

Stručnjaci koji su lečili pacijenta takođe su primetili da se napadi javljaju kod oko 80 odsto pacijenata sa infekcijom.

Pacijent je odveden na odeljenje intenzivne nege i četiri puta dnevno mu je davan kortikosteroid deksametazon da bi se smanjio otok u mozgu.

Dve nedelje su mu davali albendazol i prazikvantel, koji se koriste za lečenje infekcija crvima, tako da su ciste pacijenta nestale.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike