Nemački mediji potvrdili autentičnost snimka! Vojska je planirala napad na Krimski most, razmatrali kako da operu ruke

02.03.2024

16:43

0

Procurela audio-datoteka uveliko kruži Bundesverom

Nemački mediji potvrdili autentičnost snimka! Vojska je planirala napad na Krimski most, razmatrali kako da operu ruke
krimski most profimedia-0729064778 copy - Copyright Profimedia

Berlin tek treba da potvrdi autentičnost razgovora između nemačkih oficira o pomoći Ukrajini da napadne most u Rusiji, ali preliminarna istraga pokazuje da je snimak autentičan, javljaju nemački mediji.

Procurela audio-datoteka uveliko kruži Bundesverom i trenutno je "klasifikovana kao autentična", piše nemački medij Velt, pozivajući se na "nekoliko vojnika" koji su pažljivo poslušali snimak.

Špigl je takođe napisao da je nakon prve analize "snimak klasifikovan kao autentičan“, napominjući da je nemačka kontraobaveštajna služba odmah pokrenula istragu o tome i da je, "prema početnoj proceni, falsifikovanje podržano veštačkom inteligencijom u velikoj meri isključeno“.

Nemačko ministarstvo odbrane odbilo je da se pozabavi sadržajem snimka, ali je u kratkoj izjavi nemačkoj štampi priznalo da vojska "proverava da li su komunikacije unutar vazduhoplovstva presretnute“.

Glavna i odgovorna urednica ruskog medija RT Margarita Simonjan objavila je u petak transkript i audio-snimak razgovora između četiri oficira nemačkog vazduhoplovstva (Luftvafe), uključujući njihovog visokog generala Inga Gerharca i viših oficira Luftvafea, rekavši da je ona pribavila dosije od ruskih bezbednosnih zvaničnika.

 

 

U 38-minutnom audio-snimku nastalom 19. februara oficiri su razgovarali o operativnim i ciljanim detaljima raketa dugog dometa "taurus" koje je Nemačka razmatrala da pošalje Ukrajini, kao da je to već dogovoreno i kako sprovesti verodostojno poricanje kako bi Nemačka mogla da izbegne prelazak "crvene linije” direktnog učešća u sukobu.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike