Majka (27) se sa ćerkom (3) bacila pod voz zbog velike nemaštine u kojoj su živele: Tog jutra očajna žena pokušala da pronađe rešenje

02.03.2024

13:46

0

Tragedija se dogodila na železničkoj stanici Taplou u Bakingemširu 18. februara 2019. godine

Majka (27) se sa ćerkom (3) bacila pod voz zbog velike nemaštine u kojoj su živele: Tog jutra očajna žena pokušala da pronađe rešenje
Železnička stanica - Copyright Foto: Profimedia

Legan Melsadaj Redmond (27) je držeći za ruku svoju ćerkicu (3) skočila pod voz na železničkoj stanici, jer, prema navodima medija, nije bila u mogućnosti da plati račune za stan i struju.

Njena majka je više puta izražavala zabrinutost zbog mentalnog zdravlja svoje ćerke.

Istraga je pokazala da je Britanka Legan te 2019. godine počinila ubistvo i samoubistvo zbog teške nemaštine, zbog koje je bila i pred sudom.

Dugovala je oko 300 evra za struju, 600 za ostale komunalije i nešto više od 1.400 evra za kiriju.

Zapravo, ona je tog dana pokušala da pronađe rešenje.

U 6.30 ujutru otišla je da još jednom proveri stanje na računu, a prethodno je obavila niz poziva. Molila je prijatelje da joj uplate nešto novca, ali izgleda da na njene vapaje niko nije odgovorio.

Kada je, verovatno, shvatila da izlaza nema, tog dana je lepo obučena sa ćerkom šetala stanicom čak sat vremena pre nego što se odlučila da skoči pod voz.

 

 

Svedoci su kasnije rekli da je veliki propust to što na peronu nije bilo policije, jer bi u tom slučaju neko sigurno odreagovao – pošto je žena izgledala krajnje izgubljeno.

Na kraju, da opšte zaprepašćenje žena je zgrabila dete i sa pešačkog dela skočila direktno pod voz.

Ivet Redmond, majka preminule, kaže da je potražila pomoć za svoju ćerku tako što ju je odvela u hitnu pomoć, pozvala telefonsku liniju za pomoć i otišla kod svog lekara opšte prakse. Legan, koja je bolovala od psihoze, i njena ćerka, Melsadi Adela-Rae Paris, umrle su na stanici Taplou u Bakingemširu 18. februara 2019.

U istrazi o njihovoj smrti, pomoćnik mrtvozornika zaključio je da je Legan verovatno bila "pravno luda" u to vreme.

Redmondova je osudila sistem zaštite mentalnog zdravlja kao "i više nego lošim".

- Ako ne poznajete sistem, nemate šanse da svojoj voljenoj osobi obezbedite dovoljnu pomoć - rekla je ožalošćena majka prošle godine za "Gardijan".

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike