Stravičan požar u Bangladešu odneo 46 života, a strahuje se da će broj žrtava porasti: Restoran nije imao izlaz za evakuaciju! (FOTO/VIDEO)

01.03.2024

13:01

0

Uzrok požara za sada nije utvrđen, ali je vatrogasna služba saopštila da je vlasnik zgrade najmanje tri puta dobio obaveštenje da popravi sistem za gašenje požara u zgradi

Stravičan požar u Bangladešu odneo 46 života, a strahuje se da će broj žrtava porasti: Restoran nije imao izlaz za evakuaciju! (FOTO/VIDEO)
Požar u Bangladešu odneo 46 života - Copyright Foto: Tanjug/AP Photo/Mahmud Hossain Opu

Broj poginulih u požaru u tržnom centru u Daki u Bangladešu povećao se na 46, a spasioci nastavljaju potragu za preživelima.

Požar je izbio juče u restoranu tržnog centra u glavnom gradu Bangladeša, a ubrzo se proširio kroz zgradu.

Foto: Tanjug/AP Photo/Mahmud Hossain Opu
 

Restoran nije imao izlaz za slučaj požara, a prethodno je saopšteno da su poginule 43 osobe.

 

 

Među poginulima je pet članova jedne porodice, ali i učenici, nastavnici i dva novinara, dok su neki od preživelih pobegli preko krova zgrade.

Ministarka zdravlja Samanta Lal Sen izjavila je da bi broj žrtava mogao da se poveća jer se najmanje desetak teško povređenih nalazi na lečenju u dve državne bolnice, prenosi AP.

 

 

Premijerka Bangladeša Šeik Hasina izjavila je da je gubitak života posledica nemara i istakla da su arhitekte zadužene da projektuju izlaze za požar, ali da to ne čine jer vlasnici objekata ne žele da izgube ni centimetar prostora.

Foto: Tanjug/AP Photo/Mahmud Hossain Opu
 

Uzrok požara za sada nije utvrđen, ali je vatrogasna služba saopštila da je vlasnik zgrade najmanje tri puta dobio obaveštenje da popravi sistem za gašenje požara u zgradi.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike