Lažna odora, prava prevara: Sveštenici na meti nečasnog "kolege"

29.02.2024

17:12

0

Vinćenco Pastore sada se suočava sa teškim optužbama za prevaru i zloupotrebu poverenja

Lažna odora, prava prevara: Sveštenici na meti nečasnog "kolege"
Copyright Pixabay

Vinćenco Pastore, dvadesettrogodišnjak iz Andrije u Pulji, uhapšen je u sredu pod sumnjom da se lažno predstavljao kao sveštenik, prevarivši najmanje sedmoricu sveštenika u južnim italijanskim pokrajinama Pulji, Abruco i Bazilikati, iznudivši od njih novac za nepostojeće humanitarne ciljeve.

Mladić, koji se već suočavao sa zatvorskom kaznom zbog sličnih optužbi, uhvaćen je nakon što je jedan sveštenik iz Kanose di Pulja prijavio da ga je Pastore prevario, tvrdeći da će novac koji mu je dao proslediti samohranoj majci.

- Brza reakcija policije na prijavu sveštenika iz Kanose di Pulja dovela je do Pastoreovog brzog hapšenja. Ovaj slučaj pokazuje našu posvećenost borbi protiv prevara i zaštiti naših građana, naročito onih najugroženijih - izjavio je portparol policije.

Vinćenco Pastore sada se suočava sa teškim optužbama za prevaru i zloupotrebu poverenja, dok istraga nastavlja da utvrdi postojanje dodatnih žrtava njegovih prevarantskih dela.

Ovaj događaj izazvao je zabrinutost u lokalnim zajednicama Pulje, Abruca i Bazilikate, podstičući sveštenike i vernike na dodatni oprez prilikom doniranja novca za humanitarne svrhe.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike