Muškarac zgrabio kalašnjikov, pa zapucao: Ubio 12 rođaka posle porodične svađe

17.02.2024

11:58

0

Usmrtio je oca, brata i druge srodnike

Muškarac zgrabio kalašnjikov, pa zapucao: Ubio 12 rođaka posle porodične svađe
Copyright Profimedia

Tridesetogodišnji muškarac u Iranu ubio je 12 svojih rođaka u subotu u udaljenom ruralnom području na jugoistoku zemlje, što je najsmrtonosnija pucnjava u ovoj naciji u poslednjih nekoliko decenija.

Šef odeljenja za pravosuđe provincije Kerman Ebrahim Hamidi rekao je za poluzvaničnu novinsku agenciju ISNA da je napadač otvorio vatru na svog oca, brata i druge rođake rano ujutro u jednom selu zbog porodičnih sporova.

U izveštaju, u kom nije identifikovan napadač, navodi se da je koristio jurišnu pušku kalašnjikov.

Lokalni mediji izveštavaju o povremenim pucnjavama, ali u ovom napad je bilo najviše žrtava u poslednjih nekoliko decenija u Iranu, gde je građanima dozvoljeno da imaju samo lovačke puške, uobičajene u ruralnim oblastima.

Poslednjih godina, nasilje je naglo poraslo u zemlji koja pati od pogoršanja ekonomskih uslova u kombinaciji sa brutalnim američkim sankcijama koje su doprinele rastu inflacije i nezaposlenosti.

Poslednja masovna pucnjava u Iranu odigrala se pre dve godine, kada je jedan službenik, koji je otpušten iz državnog finansijskog konglomerata u ruralnoj oblasti na jugu zemlje, otvorio vatru na svom bivšem radnom mestu, ubio tri osobe i ranio pet, pre nego što je izvršio samoubistvo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike