Tramp reagovao na skandaloznu presudu: To je lov na veštice, pravosudni sistem SAD je korumpiran

17.02.2024

10:39

0

Bivši lider SAD tvrdi da je sve što se dešava na sudovima u zemlji zavera protiv njega

Tramp reagovao na skandaloznu presudu: To je lov na veštice, pravosudni sistem SAD je korumpiran
Copyright AP Foto/Jose Luis Magana, Archivo

Bivši američki predsednik Donald Tramp i trenutno najpopularniji predsednički kandidat u SAD prema nekoliko novijih anketa reagovao je na presudu kojom je kažnjen sa 355 miliona dolara zbog lažiranja vrednosti imovine, nazvavši je "lovom na veštice".

Na svojoj društvenoj mreži Truth Social tvrdio je da je sudija u Njujorku, zajedno sa tužiteljkom koju je nazvao korumpiranom i rasistom, u zaveri protiv njega.

- Pokvareni sudija države Njujork koji sarađuje sa potpuno korumpiranim državnim tužiocem upravo me je kaznio sa 355 miliona dolara samo zbog toga što sam napravio odličnu kompaniju. To je mešanje u izbore i lov na veštice - napisao je Tramp, dodajući da je pravosudni sistem SAD na udaru "pristrasnih i korumpiranih tužilaca i sudija".

Tužiteljku Letišu Džejms imenovao je i nazvao je korumpiranom i rasistom, optužujući je da je godinama opsednuta "dobijanjem Trampa", tojest izricanjem presude protiv njega.

- Njujorku sam pomogao u najtežim vremenima, a sada, kad je preplavljen Bajdenovim migrantskim zločinom, radikali čine sve što mogu da me izbace - istakao je bivši lider SAD.

Tramp je tvrdio da je njegova kompanija bila bez mrlja, ali je sud smatrao da je lažirao vrednost imovine kako bi dobio povoljnije uslove kod banaka i naložio Trampu da plati kaznu od 354,9 miliona dolara, zabranivši mu pritom da obavlja funkciju direktora ili zastupnika bilo koje kompanije u Njujorku u naredne tri godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike