Glavni osumnjičeni za nestanak Medlin Meken fotografisan posle 4 godine: Pojavio se na sudu, pojavila se nova nada

16.02.2024

12:50

0

Optužen je za tri silovanja i dva napada u slučajevima koji se odnose na pet žena i devojčica starosti između 10 i 80 godina

Glavni osumnjičeni za nestanak Medlin Meken fotografisan posle 4 godine: Pojavio se na sudu, pojavila se nova nada
Kristijan Brukner je osumnjičen za otmicu Medlin Meken - Copyright Profimedia

Čovek za koga nemački tužioci veruju da je odgovoran za nestanak Medlin Meken stigao je na sud. Kristijanu Brukneru se sudi za niz optužbi za seksualno zlostavljanje, ali nijedna se ne odnosi na nestalu Britanku.

Tom prilikom 47-godišnjak je fotografisan u zatvorskom kombiju u blizini Brunsvika, u Donjoj Saksoniji, što je prva njegova fotografija koja je napravljena od kada je 2020. poslednji put viđen u javnosti.

Optužen je za tri silovanja i dva napada u slučajevima koji se odnose na pet žena i devojčica starosti između 10 i 80 godina.

Ako bude proglašen krivim po svim optužbama, verovatno će provesti ostatak života u zatvoru.

Policija se nada da će Brukner dati i neke informacije o Madlen ako bude proglašen krivim u zamenu za blažu kaznu.

On već služi sedmogodišnju kaznu zbog silovanja starije Amerikanke u Algarveu 2005. Zatvoren je 2019. godine nakon što su njegovi bivši prijatelji izneli dokaze.

Profimedia
Kristijan Brukner

Nemačka policija je 2020. imenovala Brueknera kao glavnog osumnjičenog za otmicu male Medlin dok je bila na odmoru sa roditeljima.

Tadašnja trogodišnjakinja nestala je iz svog aparmtana u Praja da Luzu u Portugaliji u maju 2007. godine i od tada više nije viđena.

More pitanja

Nova pitanja o slučaju sada su pokrenuta nakon što je čovek koji je poznavao Bruknera podelio svoju priču sa nemačkom policijom. Helge Bušing tvrdi da je Brukner, dok su pili pivo, rekao da „nije vrištala" kada su razgovarali o otmici male Medlin.

To se desilo na muzičkom festivalu 2008, a Bušing je detalje razgovora ispričao i za nemački list Bild.

- Pojavila se tema Medlininog nestanka i ja sam rekao: „U svakom slučaju, ne razumem kako je mala mogla da nestane bez traga". Kristijan je tada već popio dva ili tri piva i rekao je: „Nije vrištala". Pomislio sam: On to zna. On ima neke veze s tim. On je samo proverio da li sam to razumeo i onda je otišao u noć - kazao je Bušing.

Profimedia
Medlin Meken

- U 3 ili 4 sata ujutro napustio je prepun festival sa svojom mobilnom kućicom. Potražio sam ga sledećeg jutra, ali su mi njegove komšije rekle da je otišao - dodao je on, tvrdeći da je pokušao da obavesti Skotland Jard o Bruekneru 2008. godine, preko namenske telefonske linije za Medlin Meken, ali da nije dobio odgovor.

- Zvao sam Skotland Jard 2008. godine na telefonsku liniju za Maddie. Rekao sam da znam nekoga ko bi mogao imati neke veze s tim i dao im ime. Ali tamo se ništa nije dogodilo. Ništa! Nikad me nisu pozvali nazad.

- Odslužio sam zatvorsku kaznu u Grčkoj 2017. kada sam čuo za 10. godišnjicu nestanka i setio sam se. Poziv uopšte nije pomogao, pa sam ponovo kontaktirao Skotland Jard. Tada su me saslušali - otkrio je on.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike