U napadu na Belgorod stradalo 7 osoba, među njima i beba! Hospitalizovano još četvoro dece, uznemirujući prizori (VIDEO)

16.02.2024

11:04

0

Rusko Ministarstvo odbrane tvrdi da je oborilo više od deset ukrajinskih projektila iznad regiona

U napadu na Belgorod stradalo 7 osoba, među njima i beba! Hospitalizovano još četvoro dece, uznemirujući prizori (VIDEO)
Copyright Profimedia

Prema zvaničnim podacima u Belgorodu, u jučerašnjem ukrajinskom napadu poginulo je 7 osoba (među njima i jedno dete), a 19 je ranjeno, saopštila je na Telegramu portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Svako ko prenosi i šalje novac „Oružanim snagama Ukrajine“ i ostatku neonacističke truleži treba da zna ka čemu tačno ide. I to moramo da kvalifikujemo u skladu sa tim, i moralno i pravno - naglasila je ona.

 

 

Rusko Ministarstvo odbrane tvrdi da je oborilo više od deset ukrajinskih projektila iznad regiona tokom napada u četvrtak.

U objavi na Telegramu u četvrtak guverner Belgoroda Vjačelav Gladkov rekao je d aje među povređenima i četvoro dece, kao i da su ranjeni prevezeni u bolnice i da im je pružena sva neophodna nega.

On je dodao da je preminulo dete bila jednogodišnja devojčica, dok je Marina Ahmedova, članica ruskog Predsedničkog saveta za razvoj građanskog društva i ljudska prava, rekla da ima četiri meseca i podelila je fotografiju dečijih kolica.

 

 

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su u četvrtak nešto posle podneva po lokalnom vremenu, moskovske snage presrele 14 projektila ispaljenih iz višecevnog raketnog sistema RM-70 Vampir iznad Belgorodske oblasti.

Fotografije i video-snimci sa mesta događaja, koji kruže internetom, prikazuju teško oštećenu zgradu u tržnom centru koju su ogradili lokalni organi za sprovođenje zakona, a prozori su joj razbijeni.

Još jedan video koji su podelili lokalni Telegram kanali izgleda prikazuje trenutak ukrajinskog napada na tržni centar, sa snažnom eksplozijom koja je teško oštetila ulaz, dok neki korisnici društvenih mreža tvrde da je pogođeno školsko igralište i postavljaju uznemirujući snimak povređene dece i majke koja plače pored kolica za bebe.

 

 

Ranije tokom dana guverner je najavio raketnu uzbunu širom regiona, pozivajući stanovnike da potraže zaklon, a one koji su u zgradama da se drže dalje od prozora.

Ruski pogranični regioni, uključujući Belgorod, poslednjih meseci su bili izloženi stalnim udarima ukrajinskih raketa i bespilotnih letelica. Jedan od najsmrtonosnijih od njih pogodio je Belgorod krajem decembra, ubivši 25 ljudi i ranivši više od 100. Ruski predsednik Vladimir Putin tada je nazvao napad „terorističkim aktom“, obećavši da će odgovoriti gađanjem vojnih objekata u Ukrajini i naglasivši da Moskva ne planira da uzvrati napadima na civile.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike