Ponovo na ivici sukoba! Na granici Jermenije i Azerbejdžana ubijeno nekoliko vojnika, zemlje optužuju jedna drugu za incidente

13.02.2024

19:22

0

Sve je počelo u ponedeljak uveče

Ponovo na ivici sukoba! Na granici Jermenije i Azerbejdžana ubijeno nekoliko vojnika, zemlje optužuju jedna drugu za incidente
Copyright Profimedia

Jermenija i Azerbejdžan prijavili su incidente na svojoj granici u poslednja dvadeset četiri sata u kojima je više žrtava, uključujući četiri mrtva jermenska vojnika.

U prvom incidentu, u ponedeljak 12. februara u popodnevnim satima, Azerbejdžan je izvestio da je jedan od njegovih graničara, Parviz Halizadeh, star 24 godine, pogođen snajperskim metkom ispaljenim iz jermenskog garnizona u regionu Sjunik. Jermenija je saopštila da istražuje incident.

Kasnije je Azerbejdžan izvestio da su jermenske snage, između 20.50 i 23.40 u ponedeljak, pucale na njegove položaje u severnom sektoru zajedničke granice. Tada nije bilo žrtava. Jermensko ministarstvo odbrane oštro je negiralo tu tvrdnju.

Jutros (utorak, 13. fabruar) je Azerbejdžan izvestio da je izveo „operaciju odmazde“ protiv jermenske vojne baze odakle je u ponedeljak ispaljen snajperski metak u blizini naselja Nearkin Hand u regionu Sjunik.

Jermenija je potvrdila da je Azerbejdžan otvorio vatru u 5.30 u kojoj su četiri jermenska vojnika poginula, dok je jedan ranjen.

Obe strane jedna drugu smatraju odgovornom za incidente.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike